Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Тож сяй, «Рубін» - зоря Пісківки!


Нинішньої осені виповнюється 40 років першої перемоги представника Бородянщини у чемпіонаті Київської області з футболу.
У ті часи, коли «Рубін» став чемпіоном, розвиток спорту на Бородянщині тісно залежав від розвитку промисловості. Так, успіхи райцентрівських команд були пов’язані з такими меценатами, як Бородянський екскаваторний завод, колгосп-мільйонер імені Леніна, місцеві будівельні організації.
А от у Пісківці місцева футбольна команда набула слави на всю область і Україну завдяки підтримці свого склозаводу. Саме туди в 1971 році прибув на роботу молодий воротар Леонід Лавриненко, який повернувся на батьківщину і став інструктором зі спорту на Пісківському склозаводі.
Надалі саме з іменем Леоніда Васильовича були пов’язані основні віхи розвитку пісківського футболу: заснування «Рубіну», зведення стадіону, вихід місцевої команди на всеукраїнські рубежі.
У 1979 році «Рубін» під керівництвом Леоніда Лавриненка вперше в історії футболу Бородянщини став чемпіоном Київської області. 10 років ішли до цього досягнення пісківські футболісти, і ось на фінальному етапі, який відбувся в Яготині, настав зірковий час «Рубіна»: у півфіналі він переграв фастівський «Рефрижератор», а в фіналі – яготинський «Кристал».
Детально про успіх "Рубіна" в чемпіонаті Київщини 1979
читайте тут.
Фінальна зустріч виявилася дуже напруженою: господарі фінальної пульки двічі виходили вперед, але голи Анатолія і Василя Остринських дозволили перевести гру у серію післяматчевих пенальті.
Блискучі дії Анатолія Демченка, братів Остринських, Дмитра Мойсеєнка та інших лідерів команди допомогли здобути титул чемпіонів області.
На відміну від інших аматорських колективів району «Рубін» зберіг свої традиції і продовжує виступати і зараз.
У 2014 році пісків чани виграли престижний зимовий турнір меморіалу Кирсанова, грали на вищому обласному рівні, а тепер продовжують виступи в об’єднаному чемпіонаті Бородянського та Макарівського районів.
Вітаємо весь колектив пісківського «Рубіна» зі знаменною датою в історії команди і зичимо його команді ще довго сяяти на футбольному небосхилі і бути прикладом для наступних спортивних поколінь.
Володимир ШОМА,
голова районної федерації футболу    

Немає коментарів:

Дописати коментар