Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

неділю, 3 листопада 2019 р.

"Рубін"-1979: зустріч через чотири десятиліття


Історична подія для футболу Пісківки і Бородянщини сталася в 1979 році - команда склозаводу "Рубін" в яскравому фінальному турнірі завоювала звання чемпіона Київської області. Ніхто до того не міг похвалитися таким досягненням у нашому краї.

То була прекрасна команда: справжні ентузіасти футболу, безкорисливі любителі спорту, для яких не було порожнім словом - спортивна честь, кольори рідного клубу, представлення рідного селища. Про неї можна говорити тільки з повагою, тільки з розумінням значення її досягнення - коли Пісківка в футболі була поруч із найсильнішими командами області, грала на всеукраїнському рівні проти команд із обласних центрів та інших великих міст.

Але дуже приємно, що не перервані традиції футболу в Пісківці, на відміну від багатьох інших команд, які колись гриміли, але пішли в небуття. І в ювілейну осінь чемпіонської звитяги "Рубіна" у затишному ресторанному комплексі "Розмай" (який очолює Анна Пухальська, спасибі їй за гостинність) зібралися герої-рубінівці, багаторічна спортивна гордість Пісківки.

Хочеться сказати спасибі голові Пісківської громади Анатолію Рудниченку - він сам корінний рубінівець, виходив на поле в формі нашої команди, а тепер зібрав разом ветеранів футболу, дехто з яких живе в інших містах, хто давно не бачився, а тому з великою радістю зібрався на наш ювілейний вечір.

Розпочали ми засідання зі слів молитви - отець Віктор, благочинний Бородянського благочиння, а також колишній форвард "Рубіну", відвідав наш захід і благословив наше добре діло.

Зібралися за одним столом Дмитро Мойсеєнко, Анатолій Шепелюк, Анатолій Марченко, Леонід Ткач, Володимир Шульгач, Василь Курінний, Василь Остринський, Віктор Щербина, Юрій Биков, Михайло Буряк, Олександр Клокун, Анатолій Шень, Костянтин і Олександр Мироненки, Анатолій Шевченко, Анатолій Демченко, Петро Павленко, Микола Сліпенко і я - головний тренер команди "Рубін", Леонід Лавриненко.

А ще ж скільки хлопців пішло із життя - ми віддали їм шану, схиливши голови на знак їхньої пам'яті. Ми пам'ятаємо успіхи тієї чудової команди - золоті медалі чемпіонату Київщини 1979 року, срібні та бронзові - 1977-78 років, виступи під прапором Пісківки та Бородянського району в першості України серед колективів фізкультури в 1978-80 роках.

Як приємно було бачити цих хлопців! Чути їхні щирі спогади про футбол наших років, а також побажання на адресу нинішнього покоління рубінівців! І хочеться ще раз подякувати за таку можливість Пісківській ОТГ, яка продовжує ці традиції й на прикладі нас, ветеранів, залучає до спорту молодь. Кожен із нас, рубінівців, залишається вболівальників нашої команди і вболіває за юнь Пісківки як у районних чи обласних, так і у всеукраїнських турнірах.

Від імені колективу ФК "Рубін" 70/80-х -
Л.В.Лавриненко.

Немає коментарів:

Дописати коментар