Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

неділю, 13 жовтня 2019 р.

Анатолію Демченку - 65 років! Слово про одного з найвидатніших футболістів і тренерів Бородянщини


13 жовтня виповнюється 65 років Анатолію Петровичу Демченку – людині, без згадки про яку взагалі не можна говорити про бородянський футбол.

Родом він з робітничого селища Бабинці, де ще з юних літ подавав великі футбольні надії. Доказом цього є те, що ще хлопчаком Анатолій пройшов школу київського «Динамо», куди був запрошений кваліфікованими фахівцями, потім його неодноразово кликали у команди майстрів, але юнак зробив вибір на користь місцевого футболу.

Анатолій Демченко був затребуваний у всіх районних командах: він був лідером у командах «Колос» та «Будівельник» Валерія Патоки, у пісківському «Рубіні» Леоніда Лавриненка, «Машинобудівнику» Віктора Жиліна.

На долю нинішнього ювіляра та його ровесників припали найголовніші успіхи бородянського футболу: у 1979 році Демченко, як лідер команди, допоміг «Рубіну» виграти чемпіонат Київщини, що стало першим досягненням як для цієї команди, так і для всього району за довгі роки.

З переходом у бородянський «Машинобудівник» він неодноразово вигравав обласні турніри, а в 1986 році у складі цієї команди вже Бородянського екскаваторного заводу виграв Кубок УРСР з футболу (до цього ні одна команда Київщини такого трофею не вигравала).

Анатолій Петрович міг виступати і нападаючим, але головним його амплуа був центральний атакувальний півзахисник. Як пригадують ті, кому пощастило бачити гру Демченка, його визначальними рисами була висока культура пасу, вміння результативно виконати стандарти та неабиякий футбольний інтелект.

Згодом А.П.Демченко очолював «Машинобудівник» і як тренер, виводив на всеукраїнський рівень команду «Гарт» (Бородянка), а також працював із провідними командами нашого району останніх років: ФК «Бородянка», пісківський «Рубін», бабинецький «Катан».

Сьогодні Анатолій Петрович – головний тренер ФК «Бородянка» - єдиного представника Бородянського району на обласному рівні. Багато років він очолює ДЮСШ «Здоров’я» і районний спортклуб.

Великих успіхів досягнуто на ниві сільського спорту: очолюючи ТОВ «Колос», А.П.Демченко неодноразово приводив район до медалей і великих спортивних досягнень, він також виховав низку знаних за межами району футболістів.

Великим святом для любителів футболу є вихід на поле ветеранської збірної нашого району. Так от, граючи проти ветеранів самого київського «Динамо», Анатолій Петрович забив у їхні ворота гол прямим ударом зі штрафного, підкресливши свою багаторічну майстерність.

Наш ювіляр займає активну життєву позицію: не один раз він був обраний депутатом місцевих рад.

З роси і води в цей знаменний день Вам, Анатолію Петровичу! Хай ще довго буде порох у порохівницях, а Ваш ентузіазм нехай запалює і спонукує до позитивних дій молоді серця!

Немає коментарів:

Дописати коментар