Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Ювілей звитяги пісківського «Рубіна»


Нинішньої осені пісківська футбольна команда «Рубін» відзначила своє 35-річчя. Про шлях скромних аматорів до високих спортивних здобутків, про любов простих сільських хлопців до всенародної гри пригадує засновник цього вже легендарного для нашого району колективу Леонід Васильович ЛАВРИНЕНКО.
– До того, як потрапити у вищу лігу першості Київщини з футболу,наша команда пройшла довгий і тернистий шлях. Спочатку, по кваліфікації, потрібно було виграти першість району, зайняти призове місце в облраді «Колос», виграти змагання в першій групі області. «Рубін» пройшов усіма сходинками – перш, ніж стати чемпіоном Київщини 1979, команда склозаводців три роки поспіль завойовувала срібні, бронзові медалі.
Команда тоді в нас зібралася дружна, кожен мав основне місце роботи, сімейні турботи, але футбол для цих фанатів був священним поняттям. Власного стадіону тоді в Пісківці не було, отож чотири сезони гравці приймали своїх суперників у Бородянці, а разом з дорослою командою грали і юнаки.
На знімку справа: багаторічний надійний воротар "Рубіна" Дмитро Мойсеєнко.
І ось нарешті нам вдалося спорудити свій стадіон із гідним для справжнього футболу полем, і у 1975 році вболівальники «Рубіна»вперше побачили команду на власному полі. З’явилися перші перемоги у вищій лізі:так, у 1976році були завойовані бронзові медалі.
Наступний рік став знаменним для футболістів Пісківки тим, що вони зайняли друге місце на обласному рівні і вибороли право грати в першості України серед аматорів (на той час Бородянський район був єдиним на всю Україну, який міг похвалитися аж двома учасниками першості республіки серед КФК).У 1978 році «Рубін» підтвердив свій авторитет, знову ставши бронзовим призером.
І найбільший успіх чекав наших футболістів у Яготині, де в заключній грі команда Пісківського склозаводу обіграла місцевий «Кристал» і вперше в історії привезла на Бородянщину золоті медалі і кубок.
На знімку зліва: Василь і Анатолій Остринські, а також Сергій Гончаренко.
Два історичні голи в тому матчі забили брати Анатолій і Василь Остринські, а воротар Дмитро Мойсеєнко відбив два одинадцятиметрові удари. В тій грі, яку обслуговував арбітр ФІФА Балакін, у першому таймі були вилучені кращі гравці «Рубіна» А.Демченко та В.Щербина, однак колектив гідно провів фінальну зустріч і заслужено став чемпіоном Київської області з футболу.
Наостанок з ностальгією хотілося б згадати імена наших земляків, чемпіонів Київщини з футболу 1979 року.
Це – Д.Мойсеєнко, Ю.Верпахівський, М.Клокун, В.Щербина, Ю.Биков, А.Демченко, М.Буряк, А.Шепелюк, А.Марченко, В.Курінний, А.Остринський, В.Остринський, К.Мироненко, В.Шульгач, В.Верещинський, Л.Ткач.
Жаль, що ті наші літа вже за обрієм, але так би хотілося, аби нові ентузіасти надійно підхопили нашу естафету і грали в футбол ще краще, аніж ми.

Осінь 1979 року. Після фінальної гри з "Кристалом" - зверніть увагу, що склад команди неповний (у фіналі двох пісківців було вилучено з поля)

Наставника команди Л.В.Лавриненка віншують щасливі нові чемпіони області

Перед початком фінального матчу - команди виводить на поле арбітр ФІФА Балакін

На столі - той самий кубок
 
А ось - реакція тодішньої преси:



 Команда, що увійшла в історію...

Немає коментарів:

Дописати коментар