Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

понеділок, 14 жовтня 2013 р.

Немішаївські Козаки вітають Бородянщину із Покровою


Сьогодні день Українського козацтва. Хочеться від щирого серця привітати усіх козаків Бородянської районної федерації футболу з цим світлим днем: Покрови Пресвятої Богородиці, що відзначається щорічно 14 жовтня. Ідея козацтва щільно переплелася з історією українського народу. І сьогодні козак - це не той, хто одягнений у шаровари. Козак, це перш за все, воїн за духом, але воюватиме він тільки за одну річ - свободу. То ж нехай прагнення волі та незалежності і надалі буде неодмінною рисою українських козаків.
Для Козаків свято Покрови є найбільшим і найзначущішим святом. В цей день відбуваються вибори нового отамана. Козаки вірять, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважають своєю заступницею і покровителькою. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Українi воно набуло ще й Козацького змісту і отримало другу назву - Козацька Покрова. З недавніх пір свято Покрови в Україні вiдзначається ще й як день Українського Козацтва.

Недавній матч чемпіонату району БРФФ між ФК "Арсенал" Бородянка і ФК "Немішаївські Козаки" був присвячений цьому святу. .У запеклій боротьбі премогли футболісти "Арсеналу" з рахунком 1:0. Їм було вручено кубок "За Козацьке прагнення до перемоги". Також гравці і тренери обох команд привітали головного суддю матчу Романчука Олександра Володимира з Днем народження.
Ще раз усіх зі святом Покрови! Слава Богу, що ми Козаки!
Отаман Немішаївського куреня
МГО"Козацтво Запорозьке"
Валентин Савчин

Немає коментарів:

Дописати коментар