Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

четвер, 9 травня 2013 р.

Меморіал М.Ф.Вдовенка відбувся у Дружні

9 травня у Дружні відбулася непересічна футбольна подія - на турнірі пам'яті знаного в районі аграрія, мецената спорту М.Ф.Вдовенка зібралися чотири команди, котрі вшанували грою пам'ять цієї достойної людини.
Михайло Федорович був відомим господарником, роботу котрого шанували у області й навіть по всій Україні. А окрім цього, він лишався палким шанувальником спорту - сам був футболістом, а уже працюючи на керівних посадах - допомагав фізкультурникам. Наш земляк став першим меценатом гандболу в незалежній Україні - за його допомоги збірні нашої країни їздили на закордонні турніри. Багато зробив М.Ф.Вдовенко й для районного футболу - підтримував команди, облаштовував стадіон.
Все це добре пам'ятають його друзі й соратники, котрі цього святкового дня зібралися на дружнянському стадіоні. Завітали на Меморіал Вдовенка представники влади - заступник голови Бородянської райради Володимир Воробйов та Дружнянський сільський голова Анатолій Федоренко, керівники обласного й районного футболу - заступник голови Київської обласної федерації футболу Валерій Валерко та голова Бородянської районної федерації футболу Володимир Шома. Почесними гостями стали й товариші, соратники М.Ф.Вдовенка, серед яких - і гості з Києва, колишній заступник міністра важкого машинобудування Василь Попов та віце-президент міжнародної академії розвитку людини Тетяна Таволжанова. Від імені ветеранів футболу виступили й багаторічні друзі Михайла Федоровича - Леонід Лавриненко та Іван Іваненко. Усіх присутніх вітала родина М.Ф.Вдовенка - завдяки їм та оргкомітету, очолюваному депутатом райради Дмитром Науменком, це свято вдалося й запам'яталося. Шанувальників футболу частували шашликом, прохолоджувальними напоями та морозивом, почесним гостям були вручені пам'ятні медалі та грамоти.
А на поле дружнянського стадіону вийшли чотири команди - місцева "Вікторія", бородянські "Титан" та "Силовик", а також збірна ветеранів. У фінальному матчі "Силовик" лише в серії пенальті здолав "Вікторію" - оплесками нагородили шанувальники футболу усіх учасників, адже, як правильно сказали на урочистому відкритті турніру почесні гості, головне на такому турнірі - не перемога, а участь і добра згадка про достойну людину. 

Нижче - фоторепортаж. Натискання на фото веде до його збільшення. 

Немає коментарів:

Дописати коментар