Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

середу, 3 серпня 2016 р.

Яремчук і Леоненко в Пісківці

Навчально-тренувальна база громадської організації «Пісківка Спортивний Центр» уже звично та гостинно прийняла гурт юних футболістів з різних куточків України. Четвертий традиційний турнір на призи канадського мецената українського походження, уродженця Пісківки Ігоря Миколайовича Луцкова зібрав команди з Івано-Франківська, Львова, Запоріжжя та сусіднього Макарова, котрим ігрове товариство склали місцеві вихованці. Хлопчаки 2004 року народження змагаються на центральній арені, а поряд, на запасному полі та майданчику зі штучним покриттям, вони тренуються та цілеспрямовано готуються до календарних матчів. Усі команди мешкають в гуртожитку Центру, тричі на день харчуються в їдальні школи, що базується через дорогу, — про все це, як і про призи та сувеніри для гостей, подбав заокеанський Великий Українець.

Сьогодні в мальовничому селищі скловиробників на Бородянщині відбулося урочисте відкриття традиційного національного турніру на призи Ігоря Луцкова.
Урочисту церемонію провів заслужений журналіст України Валерій Валерко, а з вітаннями та щирими побажаннями спортивних успіхів юнакам виступили керівники Київської обласної федерації футболу — Ігор Ковалевич і Леонід П’ята, священник місцевого храму отець Василь, Пісківський селищний голова Анатолій Рудніченко, юні красуні з танцювального колективу «Ейфорія». Шквалом овацій і бурхливим виявом радості сприйняли дітлахи виступи легендарних українських футболістів — Івана Яремчука та Віктора Леоненка.
— Коли я був таким, як ви, — жартівливо зізнався Віктор Леоненко, — то мав зріст 133 сантиметри, але нічого, грати навчився. На що Іван Яремчук відреагував одразу ж: «Нічого собі, та ти богатирем народився — у мене було 120 сантиметрів з бутсами»…
Пожартували, але з упевненістю наголосили: «Не важливо, звідки ти — з міста чи села, високий чи низький на зріст, аби лишень футбол любив щиро та працював аж до сьомого поту, тоді неодмінно виростеш майстрем…»
Зірки вітчизняного футболу з особливим захопленням ознайомилися зі спортивною базою, на якій, окрім юних футболістів і гравців аматорської команди «Рубін», тренуються ще й боксери, борці та майстри пауерліфтингу. І кожна секція має все необхідне для плідних занять — сучасний ринг, борцівський килим, атлетичний та тренажерний зал… Керівники Київської обласної федерації футболу повідомили, що планують запровадити саме тут, у Пісківці, організаційну новинку — Регіональний центр розвитку дитячо-юнацького футболу.
А тим часом турнірні баталії на призи Ігоря Луцкова — у розпалі. Переможці та призери визначаться лише завтра…

Немає коментарів:

Дописати коментар