Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

вівторок, 2 серпня 2016 р.

Відродження ветеранської збірної Бородянщини

Цими вихідними на муніципальному стадіоні Бородянки відбувся товариський матч ветеранських збірних команд Бородянського та Макарівського районів. У напруженій боротьбі перемогу відсвяткували господарі. Переможний (і єдиний у матчі) гол записав на свій актив гравець збірної Бородянщини Андрій Авраменко.

Як повідомили нам у Бородянській районній федерації футболу, це був не просто звичайний товариський поєдинок - у планах БРФФ відродження і системний розвиток ветеранської збірної команди району.

Як відомо, Бородянський район - один із найфутбольніших на Київщині. Саме команди з нашого краю першими в історії футболу Київської області здобули всеукраїнське визнання. 1951 року бородянський колектив тріумфував у Кубку УРСР ДСТ "Колгоспник". 1986 року бородянський "Машинобудівник" здобув Кубок УРСР серед КФК (цієї осені ми відсвяткуємо 30-річчя славетної звитяги). 2002 року бородянська "Система-Борекс" виграла золоті медалі Групи "А" другої ліги.

Відрадно, що чимало відомих навіть на всеукраїнському рівні гравців проживають і нині в Бородянському районі. Але прикро, що останні років 5-7 команди нашого краю не брали участь в обласних ветеранських турнірах, хоча зусиллями таких меценатів, як Віталій Пилипенко та Ігор Луцков, частішими стали ветеранські товариські матчі й навіть турніри.

Саме з "прицілом" під обласні футбольні та футзальні аматорські збірні проведено, так би мовити, селекційний збір ветеранської збірної Бородянщини. Нині наша команда переглядає кадри. Якщо буде підтримка спонсорів, є сподівання, що ветерани Бородянщини візьмуть участь у чемпіонатах Київщини своїх вікових категорій.

До слова, у нашій ветеранській збірній намітилася зміна поколінь - до майстрів футболу старшого покоління приєднуються молодші - Юрій Бондарчук, Юрій Костюченко, Володимир Мариненко, Михайло Рябушиць, Василь Гаращенко, Павло Навальний (який донедавна грав за "Рубін", але завершив виступи цього літа).

Це дійсно славне покоління - чимало його представників награли по кілька сотень матчів серед професіоналів, мають чималий досвід виступів на всеукраїнському рівні, при цьому зберігають любов до футболу. Як не посприяти їхнім виступам на славу Бородянщини?

Тож відрадно, що ветеранська збірна нашого району розпочала своє відродження саме з перемоги над дружньою командою із Макарівщини. Попереду - нові турніри. Є сподівання на те, що приєднаються до збірної кілька нових гравців. А ось - склад збірної Бородянщини в день матчу з Макарівським районом: Леонід Яценко, Сергій Маринич, Павло Навальний, Євген Товстенко, Юрій Костюченко, Володимир Мариненко, Андрій Бондар, Олександр Кириленко, Андрій Авраменко, Віктор Юрченко, Дмитро Науменко, Олександр Іванченко, Михайло Рябушиць, Сергій Тремасов, Василь Гаращенко.

Додамо, що матч ветеранських команд відвідав і Бородянський селищний голова Олександр Сахарук - відомий своєю підтримкою спорту в нашому райцентрі.






























Немає коментарів:

Дописати коментар