Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

пʼятницю, 18 січня 2013 р.

Помер Володимир Нерода

Пам’яті товариша :.: 15 січня 2013 року перестало битися серце одного з найвидатніших спортсменів Бородянщини минулого століття Володимира Миколайовича Нероди. Володимир Миколайович народився 8 березня 1938 року в селі Микуличах нашого району. У 1952 році закінчив Микулицьку школу і з 1954 по 1957 рік працював слюсарем Київського заводу станків і автоматів, з 1957 по 1960 рік служив у лавах Радянської Армії.

З 1961 по 1963 рік Володимир Нерода працював тренером з легкої атлетики при Бородянській райраді ДСО «Колос». З 1963 по 1968 рік навчався в Українській сільськогосподарській академії, а потім працював агрономом по захисту рослин в Бородянському районному управлінні сільського господарства і заочно навчався у педагогічному інституті на біологічному факультеті. З 1969 року Володимир Миколайович працював учителем фізкультури в Немішаївській середній школі, а з 1971 по 1995 рік – перебував в Мурманській області. З 11 січня 1999 року по 2007 рік В.М.Нерода – вчитель фізкультури Немішаївської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів. За педагогічну роботу йому присвоєно звання заслужений учитель республіки і нагороджено орденом «Дружби народів».

Володимир Миколайович Нерода був палким прихильником і пропагандистом здорового способу життя. Ще тринадцятирічним підлітком він став чемпіоном області з бігу на 800 та 1500 метрів і протягом майже двох десятиліть вважався найшвидшим серед сільських спортсменів області на цій дистанції. У 60-х роках впродовж шести років Володимир Нерода був членом збірної України з легкої атлетики. Найвищими досягненнями цього спортсмена було перше місце у Всесоюзному турнірі на честь 50-річчя утворення СРСР, друге – на чемпіонаті України з бігу на 1500 м та третє – серед студентської молоді на чемпіонаті СРСР. В 2006 році В.М.Нерода був нагороджений за перемогу в обласному конкурсі «Спорт для всіх турбота спільна».

Все своє життя Володимир Миколайович формував у учнів активну мотивацію щодо дбайливого ставлення до власного здоров’я і сам був у цьому прикладом. Під керівництвом цього ентузіаста щорічно проходили чемпіонати школи з основних видів спорту, легкоатлетичні кроси, родинні свята, які приносили користь і задоволення школярам, виховуючи з них хороших людей і гідних громадян своєї держави.

Пам’ять про В.М.Нероду назавжди залишиться у серцях його колег та вихованців, котрі прагнуть гідно продовжувати справу свого наставника. А.П.Демченко, П.О.Саханда, В.О.Шома, О.В.Кириленко, В.А.Сліпенко, П.Д.Костецький, В.П.Янчук 

Немає коментарів:

Дописати коментар