Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

понеділок, 28 січня 2013 р.

Життя у спорті: Володимир Шома



Про що колись мріяв бабинецький хлопчик Володимир Шома, відомо тільки йому одному. Але вже в ті 60-і роки було видно, як самовіддано він захоплюється футболом, любов до якого юнаку передалася від батька. Першим тренером Володі Шоми був Павло Дмитрович Костецький, а по-серйозному грати він почав за бабинецький «Кристал».
Потім була служба у десантних військах, а коли Володимир демобілізувався із лав Радянської Армії, його забрав до себе у бородянський «Машинобудівник» земляк Анатолій Демченко. З цією командою у Володимира Олександровича пов’язані найкращі спогади: саме тут він став володарем Кубка УРСР серед колективів фізкультури у 1986 році, а також неодноразово ставав чемпіоном і володарем кубка області, встиг він пограти і в чемпіонаті України.
Далі невгамовний спортсмен працював адміністратором команди «Система-Борекс», директором бородянського спорткомплексу, плідно співпрацюючи із заслуженим тренером України В.С.Жиліним.
З 2004 року Володимир Олександрович очолює бородянську ДЮСШ відділу освіти, керуючи великим колективом і розвиваючи не тільки футбол, а й волейбол, вільну боротьбу, інші види спорту.
В.О.Шома – також голова Бородянської районної федерації футболу, член виконкому Київської обласної федерації футболу, неодноразово нагороджений районними і обласними освітянськими грамотами та низкою спортивних відзнак, в тім числі орденом від Футбольної Федерації України. Справу батька продовжує син Олександр – один з найкращих футболістів Бородянщини.
А розповіли ми зараз усе це тому, що 29 січня Володимиру Олександровичу Шомі виповнюється 50 років. Здоров’я, достатку, сімейного благополуччя, Вам, дорогий ювіляре і ще на довгі довгі роки незгасного ентузіазму, спрямованого на розвиток і благо районного спорту!
Любов ІВАНЧЕНКО.

Немає коментарів:

Дописати коментар