Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

понеділок, 9 січня 2017 р.

"Рубін" виграв Меморіал Жиліна-2017

У понеділок, 9 січня, у Бородянці відбувся Меморіал Жиліна - перший турнір 2017 року не лише на Бородянщині, але й у всій Київській області. Пісківський "Рубін" виграв Кубок пам'яті мс, зту В.С.Жиліна 2017 року, здобуши уже другий трофей під час цього зимового сезону.
9 січня 2017 року виповнилося 94 роки від дня народження майстра спорту СРСР, заслуженого тренера України Віктора Степановича Жиліна. Більше шести десятиліть свого життя він віддав українському футболу, а останні три десятиліття - футболу Бородянщини.
В.С.Жилін - визначний вітчизняний тренер, його ще називали Патріархом українського футболу. У віці 79 років він вивів "Систему-Борекс" у Першу лігу, що є рекордним досягненням. У молоді роки Жилін грав за саме київське "Динамо", у складі команди став віце-чемпіоном СРСР 1952 року (саме з цих срібних медалей почалося післявоєнне відродження українського гранда). Виступав Віктор і за ленінградський "Зеніт", але повернувся в Україну, яка стала для уродженця Таганрогу рідною.
Як тренер, Степанич пропрацював з дюжиною команд - у тому числі, й з "Авангардом" (Харків), "Металургом" (Запоріжжя), "Кривбасом" (Кривий Ріг), "Зіркою" (Кіровоград), "Автомобілістом" (Житомир) та "Локомотивом" (Вінниця). Неодноразово вигравав Кубок УРСР, піднімав майстерність своїх підопічних. Під його керівництвом виступали майбутні зірки - Леонід Буряк, Віктор Прокопенко, Валерій Поркуян, Семен Альтман, Євген Котельников та багато-багато інших.
В історії футболу Бородянщини Жилін - визначна персона. Саме під його керівництвом "Машинобудівник" першим із усіх команд Київщини виграв Кубок УРСР (1986 рік). Вдячна бородянська громада навіть присвоїла Віктору Степановичу звання Почесного громадянина.
Допрацювавши у "Системі-Борекс" віце-президентом, Жилін у 80 років пішов на пенсію. Помер на Покрову 2009 року у віці 86 років. Неодноразово повторював, що найщасливіші свої роки прожив саме у Бородянці...
Враховуючи великі заслуги В.С.Жиліна перед нашим краєм, його учні заснували щорічний турнір пам'яті свого Учителя. Меморіал Віктора Жиліна цьогоріч відбувся уже в восьмий раз. 14 команд вийшло на старт, володар трофею визначався в три етапи на полях Бородянки, Пісківки, Здвижівки та Клавдієвого.
У фінальний турнір вийшли ФК "Бородянка", ФК "Здвижівка", ФК "КАтаН-1" та ФК "Рубін". Утім, снігопад, який пройшов різдвяними днями, поставив під загрозу проведення турніру пам'яті Жиліна. На щастя, зусиллями ентузіастів із Бородянської районної федерації футболу та за підтримки команд-учасниць і арбітрів погода не стала на заваді грі. У понеділок, на день народження В.С.Жиліна, фінальна пулька пройшла згідно з графіком. Хоча, звісно, в морозний день на старенькому штучному газоні гралося футболістам нелегко... Але, треба віддати належне командам, у цей день вони грали яскраво й завзято, гідно вшанувавши видатного українського тренера.
По ходу фінального турніру Меморіалу Жиліна 2017 року було зафіксовано такі результати:
1/2 фіналу
ФК "Здвижівка" - ФК "Бородянка" - 1:2
голи: Сергієнко - Гаркуша, Легоцький
ФК "Рубін" - ФК "КАтаН-1" - 4:2
голи: Луцков, Павленко, М.Юрченко (два) - Левківський, Олифиренко
Матч за третє місце
ФК "КАтаН-1" - ФК "Здвижівка" - 1:1, по пенальті - 3:2
Фінал
ФК "Рубін" - ФК "Бородянка" - 1:1, по пенальті - 3:2
голи: Д.Юрченко (два), О.Чморик - Грама, Гаркуша
Таким чином, вперше в історії кубок Жиліна здобув пісківський "Рубін". Нагадаємо, що ця команда виграла й останній турнір 2016 року - Меморіал Гончаренків, тож наблизилася до небувалого результату: ще жодного разу в історії одній команді не вдавалося виграти за зимовий сезон "велику трійку" турнірів (Меморіал Гончаренків, Меморіал Жиліна, зимова першість).
Володарями трофею мс, зту В.С.Жиліна у складі команди "Рубін" в 2017 році стали: Олександр Яценко, Володимир Луцков, Тарас Домбровський, Дмитро Павленко, Олег Чморик, Олег Лига, Дмитро Юрченко, Михайло Юрченко.
На церемонії нагородження були присутні заступник голови Київської обласної федерації футболу Валерій Валерко, голова Бородянської районної федерації футболу, член виконкому КОФФ Володимир Шома, заслужені ветерани футболу Бородянщини Анатолій Демченко, Леонід Лавриненко, Іван Іваненко, Василь Остринський.
Жюрі визначило найкращих гравців турніру - у складі фіналістів нагороджено Микиту Гаркушу, у переможців - Олександра Яценка. Капітан пісківської команди, учень В.С.Жиліна Дмитро Юрченко отримав з рук Володимира Шоми головний трофей турніру.
Вітаємо пісківську команду з новим досягненням і дякуємо всім учасникам за те, що віддали шану Віктору Степановичу Жиліну!
Фото Микити Осташевського (церемонія нагородження) та Артура Валерка (ігрові моменти).






































































































Немає коментарів:

Дописати коментар