Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Свято футболу новокорогодцям – від одного з найдавніших клубів Англії

Делегація Бородянщини разом із головним тренером "Евертона" Роберто Мартінесом.

Назавжди запам’ятається день 19 березня десятку дітей з Нового Корогода, які в супроводі дорослих відвідали у столиці нашої країни міжнародний матч 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА між київським «Динамо» та ліверпульським «Евертоном». У дня, який став для школярів святковим, є своя передісторія. Уже шість років британський благодійний фонд «Лінія життя дітей Чорнобиля» опікується українськими школярами, у тому числі – й новокорогодцями. За цей час багато маленьких українців побувало у Великобританії, де їх гостинно приймали місцеві родини. Серед учасників цього проекту був і один із директорів футбольного клубу «Евертон», тож коли відома ліверпульська команда завітала до Києва на єврокубковий матч-відповідь, новокорогодських дітей запросили на матч у якості почесних гостей.


Партнерами британського фонду в благородній місії стали ФК «Eвeртoн», громадська організація «Фонд розвитку спільноти», бородянський Центр соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Завдяки турботі організаторів заходу діти отримали можливість на спеціально виділеному мікроавтобусі здійснити поїздку прямо із Нового Корогода в Київ. Для британців приготували свої скромні, але зворушливі подарунки – «хенд-мейд» листівки, книгу про культурні традиції всіх регіонів України, а також прекрасно розписану писанку.


Спершу в програмі заходу були відвідини дітей київської резиденції «Евертона». Делегація з Бородянщини прибула в центр Києва – британці розташувалися в одному із найпрестижніших столичних готелів, «Редіссоні». Там їх радо вітали представники дирекції, прес-служби клубу, а також двоє відомих у минулому футболістів «Евертона» – Грем Шарп та Ян Снодін. Вони вручили дітям різноманітні подарунки – футболки, м’ячі, сувеніри, фото футболістів з їхніми автографами. А найголовнішим подарунком стали квитки на матч «Динамо» – «Евертон», причому – в vip-зону головного стадіону України – НСК «Олімпійський».

Радості дітьми не було меж – з-поміж них лише один раніше бував на футбольному матчі на стадіоні, та й то – на бородянському, а не на такому великому, котрий вміщує, образно кажучи, п’ять-шість «Бородянок». Весь цей час діти відчували опіку дорослих – Директора Бородянського Центру СПР, депутата райради Людмили Бойко, експерта з інформаційної роботи Бородянського центру СПР Ельвіри Злобіної та заступника директора центру СПР Тетяни Сошко, яка в якості перекладача допомагала порозумітися новокорогодцям з британцями, а також – новокорогодського сільського голови Ольги Михальової, директора місцевої школи Сергія Козака та вчителя фізкультури Василя Гаращенка (до слова, в минулому – відомого районного футболіста, який в молодості забивав м’яч у ворота самого Олександра Шовковського – заслуженого майстра спорту, багаторічного воротаря «Динамо» і збірної України). Діти отримували бутерброди, сік, відвідали «Макдональдс» та піцерію.

Але найбільшою радістю став для них сам футбольний матч – вони приєдналися до 68-тисячної глядацької аудиторії, побачили відразу сім голів та перемогу «Динамо», а перед матчем познайомилися особисто із головним тренером «Евертона» – славетним Роберто Мартінесом, який перед матчем знайшов час підійти на трибуни до дітей Бородянщини і поспілкуватися з ними, зробити спільне фото. До речі, репортажі про відвідини матчу новокорогодськими дітьми уже встигли розмістити офіційний сайт «Евертона», а також британська та українська преса.

UPD. Додано фото та відео прес-служби ФК "Евертон".







Немає коментарів:

Дописати коментар