Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

четвер, 6 вересня 2018 р.

Вітаємо Василя Сліпенка!

Ось із якою вітальною статтею з нагоди 60-річчя В.А.Сліпенка звернувся його молодший колега А.В.Бондар:

4 вересня свій пам’ятний ювілей відзначив Василь Андрійович Сліпенко – житель села Дружні, який у районі відомий не лише як педагог, а й як палкий прихильник фізкультури і спорту, що виховав не одне покоління талановитих футболістів.
Закінчивши місцеву школу, Василь Сліпенко здобув фах учителя Історії в столичному педінституті імені Горького, а потім отримав диплом учителя фізвиховання в Переяслав-Хмельницькому педагогічному вузі.
Спочатку він викладав історію в Бородянці, а по-справжньому до спорту Василя Андрійовича залучив ще В.Б.Талько, запропонувавши йому посаду інструктора товариства «Колос».
З 1987 по 1992 рік В.А.Сліпенко працював інструктором з фізкультури колгоспу імені Леніна, а в вересні 1991 року його команда посіла 1 місце на спартакіаді Київщини серед колективів фізкультури сільськогосподарських підприємств.
В 1994 році нинішній ювіляр розпочав працювати в Бородянській ДЮСШ тренером з футболу, а в 2000 році разом з вихованцями 1984-1985 р. н. вийшли в фінал першості області серед команд ДЮСШ, де зайняли III місце.
З вихованцями 1987 р. н. в 2002 р. виграли обласний «Шкіряний м'яч», а в 2003-му стали переможцями Дитячої футбольної ліги Київщини, обігравши у фіналі команду «Борисфен» (Щасливе), в 2004-му вийшли в фінал цього ж турніру.
Ось прізвища вихованців В.Л.Сліпенка: 1984-1985 р. н. – Олександр Чернишенко, Анатолій Буркард, Михайло Турок, Андрій Абакумов, Олександр Дяченко, Богдан Рожнятовський, Дмитро Костецький, Олексій Олексієнко, Віталій Зінкевич, Сергій Давиденко, Руслан Кучерук, Артем Черненко.
Серед вихованців 1987 р. н. - Олександр Погурський, Дмитро Салов, Валерій Маринич, Андрій Литвиненко, Леонід Берман, Олександр Шома, Сергій Яценко, Іван Грама, Олег Олешко, Дмитро Щербина, Юрій Андрієнко, Олег Чморик, Михайло Мілусь, Віталій Соколик, Олександр Городній, Сергій Копачовець, Максим Гавриш.
Особливо відзначити треба такого вихованця Василя Андрійовича, як Іван Котенко (1985 р. н.), який перейшов у спортінтернат села Щасливого, а звідти потрапив у перший академклас «Динамо» (Київ) під керівництвом Павла Яковенка, де грав та забивав на фінальному турнірі Європейського юнацького чемпіонату поряд з іменитими футболістами Мілевським, Алієвим, Максимовим та іншими.
Вчителями фізвиховамня та тренерами працюють такі вихованці В.А.Сліпенка, як Андрій Литвиненко, Дмитро Юрченко, Павло Лідінфу. Олександр Шома.
У рідній Дружні Василь Андрійович сам створив дитячий футбольний клуб «Надія», який виступав у обласній дитячо-юнацькій футбольній лізі. Зараз його підопічні, серед яких Максим Івахненко, Антон Титенко, Павло Лідінфу, грають на першість області.
Своїми ж наставниками нинішній ювіляр із вдячністю називає М.О.Гребенюк та В.Є.Гребенюка. А.П.Демченка та, на жаль, уже покійних В.В.Горбаченка і Г.П.Гончаренка, а за гасло у своїй роботі традиційно використовує такі слова: «Вчитель дає напрям, поштовх, ставить мету, а все інше залежить від дитини».
Вітаючи В.А.Сліпенка з 60-річним ювілеєм, його колеги, вдячні вихованці разом із батьками щиро бажають педагогові здоров’я, щастя і ще багато років плодотворної праці, спрямованої на вихованим підростаючого покоління та пропаганди здорового способу життя.
Андрій БОНДАР, колега ювіляра

Немає коментарів:

Дописати коментар