Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

вівторок, 9 січня 2018 р.

Кубок до 95-річчя В.С.Жиліна завоював бабинецький "КАтаН"


Сьогодні, 9 січня, виповнюється 95 років від дня народження мс СРСР, зту Віктора Степановича Жиліна. Видатний вітчизняний спеціаліст ще за життя носив народне звання Патріарха українського футболу. Грав за низку клубів, зокрема, за ленінградський "Зеніт" та ризьку "Даугаву", найбільших успіхів досяг із київським "Динамо".

Тренерську роботу почав ще 1955 року, очолював головні команди міст Вінниця, Харків, Кіровоград, Житомир, Одеса, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кривий Ріг, Черкаси. Із 1980 року - в Бородянці. Як головний тренер «Машинобудівника» Бородянка та «Системи-Борекс», досягнув найвищих висот для нашого районного футболу за всю історію - виграв Кубок УРСР 1986 року (третій для нього в кар'єрі та перший для всієї Київщини), вивів у 2003 році нашу команду в Першу національну лігу професіонального футболу України. Очолював студентську збірну України на Всесвітній Універсіаді 1999 року. Заслужений тренер України. Почесний громадянин Бородянки.

Пам'ять цієї видатної особистості вже 9 років поспіль вшановує наша футбольна громадськість. Меморіал Віктор Жиліна - це перший турнір Нового року на Бородянщині. Тож і цьогоріч 9 команд зібралися напередодні іменин Степановича на традиційний турнір.

Цього року, у зв'язку з реконструкцією майданчика зі штучним покриттям у райцентрі, честь прийняти фінальний етап турніру вперше в історії випала Бабинцям (попередні матчі проходили також у Здвижівці та Клавдієвому). І, до речі, саме "КАтаН" став у підсумку переможцем турніру-відкриття 2018 року.

На попередньому етапі бабинецька команда обіграла ФК "Пісківка" (6:2), а в фінальному етапі почергово здолала "Колос" (Нове Залісся) - 4:2 та "Союз" (Бородянка) - 2:1. Яскравий переможний гол наприкінці ігрового часу зробив формальністю залишок фінального турніру. Вперше володарями трофею стали футболісти "КАтаНу"!

Після завершення турніру на церемонію нагородження прибули учні та соратники В.С.Жиліна - голова Бородянської районної федерації футболу, член виконкому обласної федерації Володимир Шома, інші володарі Кубка УРСР - Іван Іваненко, Віктор Юрченко та Віталій Мариненко, який став найстаршим гравцем-учасником турніру (грав за "Союз" із сином Володимиром). Від імені ветеранського корпусу слово надали Леоніду Лавриненку, який привітав переможців та учасників Меморіалу Жиліна, наголосивши на важливості спадкоємності поколінь.
Жюрі визначило найкращих за індивідуальними номінаціями - й обидва лауреати представляють бабинецький "КАтаН". Найкращим воротарем турніру назвали Олексія Самусенка, а найкращим гравцем Владислава Петрушенка.





Присутні вітали оплесками селищного голову Бабинців, багаторічного організатора та керівника ФК "КАтаН" Андрія Купраша - саме завдяки його ентузіазму, та за підтримки райради і Георгія Єрка, облради та її депутатів Дениса Денисенка та Галини Єрко, а також федерації футболу
вдалося облаштувати найсучасніший у нашому районі майданчик зі штучним покриттям, а також чудовий спортивний куточок із різноманітними тренажерами. А ще селищний голова висловив велику подяку бабинецьким футболістам та вболівальникам, адже саме для них і для підростаючого покоління робився цей затишний спорткомплекс.

До вашої уваги - фоторепортаж із групового турніру в Здвижівці та фінального турніру в Бабинцях, які ви можете переглянути в соцмережі Facebook.

Немає коментарів:

Дописати коментар