Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

неділю, 21 грудня 2014 р.

VI Меморіал Гончаренків виграла ФК "Бородянка"

Сьогодні у Пісківці на базі ФК "Рубін" відбувся фінальний етап VI турніру пам'яті футбольної династії Гончаренків. Нагадаємо, цей турнір традиційно проходить у грудні в Бородянському районі. Раніше відбулися зональний та півфінальний етапи розіграшу 2014 року.

За результатами двох попередніх етапів до фінальної пульки потрапили чотири команди, матчі котрих судили Василь Гаращенко та Петро Саханда. У першому півфінальному матчі відбулася справжня спортивна драма - з рахунком 5:4 ФК "Пісківка" переграла немішаївську "Хортицю-1". Друга гра, можливо, й віщувала свою інтригу, однак у підсумку завершилася розгромом. ФК "Бородянка" з рахунком 9:2 здолала ФК "Здвижівка", причому, у складі команди, котра програла, було зафіксовано відразу два швидких автоголи.

У матчі за третє місце "Хортиця-1" здолала здвижівців з рахунком 5:3. А в фінальному матчі трофей розіграли ФК "Бородянка" та ФК "Пісківка". Бородянці, котрі втретє поспіль дісталися до фіналу цього турніру, розгромили пісківців з рахунком 8:0. Забивали Олександр Шома (3, 20), Андрій Легоцький (9, 39), Дмитро Юрченко (8), Тарас Домбровський (24), Михайло Юрченко (34), Микита Гаркуша (40). Тож вдруге в історії трофей завоювала команда з райцентру. 

Після завершення фінальної зустрічі до учасників та гостей турніру звернулися почесні гості - ветеран пісківського футболу Леонід Лавриненко, представник ФК "Бородянка", найстарший учасник турніру та друг родини Гончаренків Віталій Мариненко, а також Тетяна Гончаренко - вдова Г.П.Гончаренка. З їхніх рук отримали індивідуальні призи найкращі гравці команд-учасниць фіналу - пісківець Сергій Володін та бородянець Олександр Шома. Останній, капітан ФК "Бородянка", прийняв і прекрасний кубок команді-переможниці. У складі ФК "Бородянка" тріумфаторами турніру стали: Олександр Яценко, Микита Осташевський, Михайло Юрченко, Дмитро Юрченко, Микита Гаркуша, Сергій Романьков, Олександр Саган, Тарас Домбровський, Андрій Легоцький, Геннадій Фурт, Віталій Мариненко, Віталій Пісковець, Олександр Шома, Дмитро Науменко (організатор).

На цьому трофеї, виготовленому за спеціальним замовленням Бородянської районної федерації футболу, зображені троє гідних людей. Григорій Потапович Гончаренко - ветеран районного спорту, один із фундаторів нашої райДЮСШ, чоловік, котрий дав путівку у спорт не одному поколінню наших спортсменів. Сергій Григорович Гончаренко - один із найвидатніших футболістів в історії нашого районного спорту, котрий провів 300 матчів у чемпіонатах України, відзначившись 28 голами (у складі таких команд, як ЦСКА Київ, "Кривбас", "Металург" Маріуполь, "Нива" Тернопіль, "Карпати" Львів, "Зоря" Луганськ, "Волинь" Луцьк, "Актобе" Казахстан, а також бородянська "Система-Борекс"). А також маленький Сергій Сергійович Гончаренко, який був дуже перспективним юним футболістом, але загинув в автокатастрофі разом зі своїм дідусем - як за два роки до того - і його батько...

Меморіал футбольної династії Гончаренків - це той почесний обов'язок футболу Бородянщини, який ми несемо перед пам'яттю цих людей, перед поглядом їхніх рідних, близьких та друзів, перед історією нашого краю. Цей турнір традиційно завершує футбольний календар року в нашому краї, віншує його й підсумовує.

Наостанок нагадаємо попередніх лауреатів турніру.
2008 - ФК "Залісся" (переграли у фіналі "Хутір" - 2:1)
2009 - Ветерани (переграли у фіналі "Надію" - 2:0)
2010 - "Рубін" (переграли у фіналі ветеранів - 1:0)
2011 - Ветерани (переграли у фіналі "Рубін" - 3:1)
2012 - ФК "Бородянка" (переграли у фіналі "Рубін" - 1:0)
2013 - ФК "Майданівка" (переграли у фіналі ФК "Бородянка" - 2:1)
2014 - ФК "Бородянка" (переграли у фіналі ФК "Пісківка" - 8:0)

Бородянська районна федерація футболу висловлює вдячність відділу освіти РДА та ГО "Пісківка - спортивний центр" за допомогу в проведенні турніру та надання полів. Дякуємо футболістам, тренерам, суддям, вболівальникам за участь у нашому турнірі та інтерес до районного футболу!




































































Немає коментарів:

Дописати коментар