Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

суботу, 6 січня 2024 р.

Перший матч 2024 року: Меморіал Жиліна виграли ветерани

 

Сьогодні, 6 січня 2024 року, в Бородянці відбувся XV турнір пам'яті майстра спорту, заслуженого тренера України, почесного громадянина Бородянщини Віктора Жиліна. 

Віктор Жилін - основний гравець "Динамо" (Київ) 40/50-х років, у 97 матчах забив 17 м'ячів, віце-чемпіон СРСР 1952 року. Як головний тренер, очолював низку команд - "Металіст" (Харків), "Полісся" (Житомир), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Зірку" (Кропивницький), "Прикарпаття" (Івано-Франківськ) і багато інших. Присвятив більше 20 років життя команді "Машинобудівник"/"Система-Борекс" (Бородянка) - вперше в історії районного футболу здобув Кубок УРСР 1986 року та вивів команду в Першу лігу ПФЛ чемпіонату України з футболу. Обидва досягнення - безпрецедентні для футболу Бородянщини та заходу Київщини в цілому.

Цього року в пам'ять про В.С.Жиліна пройшов матч-меморіал. Зіграли між собою Збірна ветеранів та Легіон і команда Бородянської ДЮСШ. Основний час - 1:1. По пенальті виграли Ветерани - 3:2 Кращий гравець у складі Ветеранів - Олександр Кропивницький, молоді - вихованець ДЮСШ Ілля Корнєв.

До присутніх звернулися голова Бородянської федерації футболу, член виконкому Київського об'єднання асоціацій футболу Володимир Шома й Іван Іваненко (володарі Кубка УРСР під керівництвом В.С.Жиліна), а в церемонії нагородження також взяли участь заступник голови Бородянської федерації Сергій Фурсенко та багаторічний очільник районного спорту Петро Саханда, який нині тренує в нашій ДЮСШ. 




























 




Немає коментарів:

Дописати коментар