Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

середу, 8 січня 2020 р.

"Bordo" знову став переможцем Меморіалу Жиліна

Минулої осені виповнилося десять років від дня смерті майстра спорту СРСР, заслуженого тренера України Віктора Жиліна.

Видатний футболіст і тренер, колишній крайній нападник "Динамо" (Київ) та "Зеніта" (Ленінград), головний тренер команд Житомира, Вінниці, Кривого Рогу, Харкова, Кропивницького та багатьох інших міст України, волею долі останні десятиліття свого плідного футбольного життя провів у Бородянці.

"Машинобудівник" Віктор Степанович привів до перемоги в Кубку УРСР 1986 року (це перше в історії Київщини таке звершення), а "Систему-Борекс" в віці 79 років вивів у Першу лігу України (найвище досягнення для Бородянщини). За свої заслуги Жилін отримав звання почесного громадянина Бородянки. Помер 2009 року, якраз у день матчу збірної України, який вона виграла з розгромним рахунком...

Уже 11-й раз Бородянська районна федерація футболу провела турнір пам'яті свого видатного діяча. У фінальний етап Меморіалу Жиліна 2020 року пробилися бородянські "Bordo" та "Легіон", пісківський "Рубін"і ФК "Бабинці".

"Родзинкою" наших зимових турнірів традиційно є участь земляків із футболу вищих досягнень. Цього разу турнір посилили форвард молодіжного складу "Ворскли" Олег Лига, захисник "Десни" (Погреби) - учасника чемпіонату Київщини по Вищій лізі Анатолій Фурсенко, а також півзахисник Нікіта Гаркуша - учасник аматорських змагань Криму. Ці гравці відіграли помітну роль у змаганнях, значно посиливши свої команди - "Рубін", "Bordo" та ФК "Бабинці". До слова, Гаркушу визнано найкращим гравцем турніру, а Фурсенка - найкращим гравцем команди-фіналіста.

А змагання виявилися результативними та видовищними. Сенсаційний переможець Меморіалу Гончаренків - "Легіон" - цього разу в фінал не пробився, але в матчі за третє місце здолав пісківців. А от "Bordo" в яскравій боротьбі переграв ФК "Бабинці", ще одну команду, яка може заносити собі в актив зимові турніри. З цим привітали учасників змагань голова Бородянської районної федерації футболу, член виконкому Київської обласної федерації футболу Володимир Шома, ветерани футболу - соратники В.С.Жиліна Леонід Лавриненко, Віталій Мариненко, Олександр Лехно.

Отже, переможцем ХІ турніру пам'яті В.С.Жиліна став бородянський клуб "Bordo", який захистив свій трофей, здобутий вперше минулого року. Меморіал Жиліна традиційно є першим турніром року для БРФФ, а надалі календар змагань пропонує командам Бородянщини та Макарівщини взяти участь у традиційній зимовій першості з міні-футболу. Остаточний склад учасників і календар турніру ми оголосимо пізніше, наразі попередні заявки на участь у зимовій першості подали вісім команд.

Технічні результати:
1/2 фіналу
"Bordo" 6:3 "Рубін"
"Легіон" 0:3 ФК "Бабинці"
Матч за третє місце
"Легіон" 3:2 "Рубін"
Фінал
"Bordo" 5:2 ФК "Бабинці"






















































































































































































Немає коментарів:

Дописати коментар