Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

четвер, 29 грудня 2016 р.

Анонс Меморіалу Жиліна-2017

Бородянська районна федерація футболу анонсує початок традиційного Меморіалу мс СРСР, зту України В.С.Жиліна

Віктор Степанович Жилін (1923-2009) - видатний радянський, український футбольний діяч, почесний громадянин Бородянки.
Майстер спорту СРСР (1952), заслужений тренер України (1963). Віце-чемпіон СРСР 1952 року. Ветеран "Динамо" (Київ), "Зеніту" (Ленінград) та низки інших клубів.
Один із патріархів тренерського цеху України. Упродовж 45-річної тренерської кар'єри очолював низку авторитетних вітчизняних клубів, у тому числі вінницький "Локомотив", харківський "Авангард", кіровоградську "Зірку", одеський "Чорноморець", запорізький "Металург", житомирський "Автомобіліст", черкаський "Дніпро".
Тренував багатьох майстрів футболу, у тому числі, Леоніда Буряка, Віктора Прокопенка, Леоніда Колтуна, Валерія Поркуяна, Семена Альтмана, Євгена Котельникова, Івана Яремчука.
Свої зрілі роки присвятив бородянському футболу, з його іменем пов'язані наші головні успіхи - чемпіонський титул "Машинобудівника" в області, Кубок УРСР 1986 року, вихід на професіональний всеукраїнський рівень, підйом "Системи-Борекс" до Першої національної ліги - неповторна вершина футболу Бородянщини.
Відійшов у засвіти на Покрову 2009 року, до останнього лишаючись відданим патріотом українського футболу й справжнім бородянцем.
Пам'яті Віктора Степановича присвячені меморіальні турніри у Вінниці, Житомирі, а у Бородянці його вшановано низкою заходів - традиційним турніром районної федерації футболу, який проводитиметься всьоме, а також турніром "Жилін назавжди", який проводить його багаторічний учень та президент Віталій Пилипенко.

Увага! Враховуючи думку команд, першопочатковий варіант календаря змінено!




Немає коментарів:

Дописати коментар