Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

вівторок, 1 липня 2014 р.

Вітаємо Валентина Зелінського!

1 липня відзначає свій День народження Валентин Валентинович Зелінський.

Бородянська районна федерація шле вітання йому, як відомому футболісту, педагогу та арбітру. А із Клавдієвого до нас надійшов нарис про нашого іменинника.

Ще навчаючись у Загальцівській школі В.Зелінський, граючи воротарем, неодноразово ставав переможцем чемпіонату Київської області в складі футбольної команди Ірпінської дитячо-юнацької спортивної школи, яка захищала честь Київщини в Республіканських змаганнях. У старших класах він вже грав за місцеву загалецьку «Зорю», вигрававши в її складі чемпіонат та кубок Бородянського району а також кілька ігор зіграв за бородянський «Машинобудівник», який в ті роки здобув перемогу в чемпіонаті Київщини. Після служби в армії та закінчення Київського Державного інституту фізичної культури з 1989 року розпочав трудову діяльність на Пісківському заводі скловиробів, тренуючи футбольну дорослу та дитячу команди «Рубін». В 1990 пісківський «Рубін» під керівництвом В.В. Зелінського посів друге, а в 1991 – третє місце у другій лізі чемпіонату Київської області. У 1992 році через фінансову скруту «Рубін» не зміг приймати участь в чемпіонаті Київщини, а В.В.Зелінський перейшов працювати в Клавдіївську школу вчителем фізичного виховання. З 1998 по 2006 роки В.Зелінський двічі обирався і працював на посаді Клавдієво-Тарасівського селищного голови. Після селищної ради, з 2007 по 2009 працював начальником управління Національної експортної комісії України з питань захисту суспільної моралі, а також виконував обов’язки керівника апарату комісії.
Але, де б на яких політичних посадах не працював В.Зелінський, він завжди хотів повернутися до школи та тренування школярів.  З 2010 року, повернувшись працювати до Клавдіївської школи, В.В.Зелінський двічі (у 2011 та 2014 роках) ставав абсолютним переможцем Київської області у конкурсі на кращий урок фізичної культури з елементами футболу та інноваційного уроку фізичної культури, а також у 2011 році став лауреатом у фіналі Всеукраїнського конкурсу на кращий урок фізичної культури та у 2012 році лауреатом обласного етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у номінації «фізична культура». У 2010 році, граючи воротарем у складі команди вчителів Бородянського району, став переможцем Київської області з міні-футболу серед освітян.
Але найголовнішою перемогою для В. Зелінського є перемога його учнів, які в 2013 році стали срібними призерами, а в 2014 році отримали перемогу у обласному етапі Всеукраїнського спортивного конкурсу «Олімпійське лелеченя» та будуть в цьому році представляти Київську область на Всеукраїнських змаганнях.

Немає коментарів:

Дописати коментар