Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

вівторок, 30 квітня 2013 р.

«Олімпійське лелеченя»


12 квітня на базі Пісківської школи відбувся ІІ (районний) етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя».

Помірятися своїми спортивними силами і продемонструвати свої досягнення цього сонячного дня до Пісківки завітали 17 шкільних команд з усіх куточків Бородянського району. До складу кожної з команд, згідно з правилами змагань, входило по 12 учнів 5-6 класів (6 хлопчиків та 6 – дівчаток).

Відкрив урочисту частину змагань, директор Бородянської дитячо-юнацької спортивної школи Володимир Олександрович Шома.

Змагатися юним спортсмени довелося в 10 конкурсах програми. Спочатку кожна з команд демонструвала свою презентацію, яка оцінювалася членами журі за такими обов’язкових складовими чинниками – наявність спортивної форми, девізу, емблеми (по 1 балу); якість і зміст розповіді (максимально 3 бали); художня насиченість виступу і артистизм – вірші, пісні, фрагменти танцю, виконання елементів видів спорту, тощо (максимально 3 бали). Додатковий бонус в 1 бал додавався за оригінальність в будь-якому з критеріїв.

Найкращі презентації показали Загальцівська та Бабинецька команда (вчителі Ганна Валентинівна Дубицька та Павло Дмитрович Костецький), а перемогу в цьому виді програми здобули Клавдіївчани (вчитель В.В.Зелінський). У презентації Клавдіївської команди було використано багато оригінальних ідей: і капітан команди у вигляді бога Зевса, і підняття олімпійських кілець, і частушки на спортивну тематику, а також
талісман команди – справжня реліквія – футбольний м’яч більш ніж сорокарічної давнини з оригінальними автографами легендарних гравців та тренерів київського «Динамо», таких як Бишовець, Севідов, Рудаков, Мунтян, Хмельницький, Трошкін, Пузач, Веремеєв, Медвідь, Коман, Колотов, Сосніхин, Матвієнко, Терентьєв, Доценко.

Після презентації команди змагалися в таких видах програми як: -    «гладкий біг» (біг на швидкість);
-    футбольний фрістайл (обведення футбольним м’ячем фішок на швидкість);  
-    баскетбольний фрістайл (обведення баскетбольним м’ячем фішок на швидкість);
-    «вправний тенісист» (біг на швидкість з набиванням на ракетці тенісного м’яча);  
-     бігова естафета «на нове місце»;
-     естафета з м’ячем – «найспритніші»;
-     сумо (необхідно виштовхати суперника за шестиметрове коло);   -    вікторина на олімпійську тематику;
-    конкурс малюнку (кожен з 12 учасників команди повинен намалювати авторський малюнок).

Змагання проходили в надзвичайно напруженій і захоплюючій атмосфері. До останнього моменту ніхто не міг спрогнозувати переможця. Врешті, згідно з суддівськими протоколами, всі 17 команд посіли свої місця, а перемогу отримала команда Клавдіївської ЗОШ І-ІІІ ст., вчитель фізкультури – Валентин Валентинович Зелінський, друге місце посіла команда Пісківської школи, вчитель – Сергій Петрович Панченко, а третіми стали спортсмени з Бабинецької ЗОШ І-ІІІ ст., вчитель – Павло Дмитрович Костецький.

Вже через тиждень, 19 квітня команда Клавдіївської ЗОШ І-ІІІ ст., як переможець районного етапу Всеукраїнських змагань, відстоювала честь Бородянського району у зональних обласних змаганнях «Олімпійське лелеченя», які відбулися на спортивному комплексі «Машинобудівників» у Фастові. Більше сорока команд Київської області було розподілено на чотири зони. Клавдіївчани змагалися у фастівській зоні з командами Фастова, Ірпеня, Бучі, Іванкова, Макарова, Вишгорода, Києво-Святошинського, Фастівського та Поліського районів.

У підсумку клавдіївчани гідно представили Бородянський район у цих змаганнях та посіли перше місце в зональних змаганнях Київської області. А незабаром, 11 травня, у м.Українка Обухівського району їм доведеться прийняти участь у суперфіналі де будуть змагатися вісім найсильніших команд Київської області, які посіли 1 та 2 місця в чотирьох відбіркових зонах.

Конкуренція команд у суперфіналі буде надзвичайно великою, адже команда-переможець обласних змагань буде приймати участь у фіналі Всеукраїнського конкурсу «Олімпійське лелеченя» у червні цього року в Криму у таборі «Артек».

Немає коментарів:

Дописати коментар