Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

неділю, 24 грудня 2017 р.

«Рубін» – переможець Меморіалу Гончаренків-2017



Сьогодні на базі «Пісківка – спортивний центр» відбулися фінальні матчі турніру пам’яті футбольної династії Гончаренків. Вирішальний етап останнього змагання спортивного року зібрав чотири найкращі команди розіграшу трофею, присвяченого Григорію Потаповичу, Сергію Григоровичу та Сергію Сергійовичу Гончаренкам.

Попри складні погодні умови – дощ, який пройшов поверх снігу, стараннями співробітників спорткомплексу вдалося підготувати майданчик, завдяки чому турнір пройшов на повністю розчищеному штучному покритті. Футболісти могли творити на полі. Тож від першого матчу й до останнього проходила напружена, яскрава боротьба.

У першому півфінальному матчі зустрічалися «Рубін» (Пісківка) та «Колос» (Нове Залісся). Господарі майданчика вели в три голи (дубль Дмитра Юрченка та іще один точний удар Михайла Юрченка), але залісяни зробили справжнє спортивне диво, відігравшись по ходу матчу (дубль Олександра Шоми та гол Павла Навального, який недавно святкував день народження). У напруженій серії післяматчевих пенальті з рахунком 3:2 перемогли пісківці.

Другий півфінальний матч звів команди «КАтаН» (Бабинці) та «Союз» (Бородянка). На гол райцентрівця Анатолія Шмідта відповів Микола Старов, у підсумку союзівці виграли по пенальті – 3:1.

У матчі за третє місце «Колос» переграв «КАтаН» – 7:2 (у залісян 4 голи у Олександра Шоми, 3 – у Сергія Володіна, у бабинчан забивали Владислав Петрушенко та Олександр Кропивницький).

Фінал звів гідних бійців зимового міні-футболу – «Рубін» та «Союз» (відзначимо, що пісківці цьогоріч вигравали Меморіал Жиліна, а бородянці – зимову першість). Знову чудово виступили лідери пісківців – по два голи у Дмитра Юрченка та Олега Лиги, іще один – у Олега Чморика. У складі бородянців двічі забив Іван Грама.

Перед присутніми на церемонії нагородження виступили рідні й друзі родини Гончаренків. Слово мала Тетяна Пилипівна Гончаренко – берегиня спортивного роду. До присутніх зверталися голова Бородянської районної федерації футболу Володимир Шома, технічний директор Київської обласної федерації футболу Валерій Валерко, ветеран районного футболу Леонід Лавриненко.

Нагородження проводили почесні гості та родина – Тетяна та Ігор Гончаренки, Іван Іваненко, Валерій Валерко, Володимир Шома. Особливими оваціями зустріли глядачі найстаршого гравця турніру – друга родини Гончаренків, 57-річного Віталія Мариненка («Союз»). А найкращим гравцем жюрі визнало представника «Рубіну» Олега Лигу – причому, юний футболіст «Динамо» (Київ) здобуває це почесне звання другий рік поспіль.

Треба сказати, що цьогорічний Меморіал Гончаренків – ювілейний, десятий за ліком. Десять років немає з нами визначного футболіста Бородянщини Сергія Гончаренка, який провів 300 матчів на всеукраїнському професійному рівні, з яких більше половини – суто у вищій лізі. Сергій грав за київський ЦСКА, маріупольський «Металург», львівські «Карпати», луганську «Зорю», а також – за кордоном («Актобе» Казахстан та «Перлина» Сочі, Росія). Загинув у далекій Австрії в автокатастрофі, але й нині лишається у пам’яті земляків.

Наш турнір має декілька завдань: і зберігати пам’ять про прекрасну спортивну династію Гончаренків, і визначати володарів трофею, і, зокрема, готувати перспективних молодих гравців. Сподіваємося, що колись хтось із наших земляків повторить професіональний шлях у футболі наших найбільш славних ветеранів, а путівку в гру йому дасть саме турнір Гончаренків… Традиційно висловлюємо подяку Київській обласній федерації за підтримку та підготовку нагород, Бородянській районній федерації футболу – за багаторічну підготовку і проведення турніру, обов’язково футбольному клубу «Рубін» (Пісківка) та об’єднанню «Пісківка – спортивний центр» за надання та бездоганну підготовку арени. І родині Гончаренків, які показують нам приклад мужності та відданості справі…

Фото: Артур Валерко, Дмитро Осташевський

Усі фото турніру - тут.












Немає коментарів:

Дописати коментар