Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

суботу, 9 січня 2016 р.

Переможцями Меморіалу Жиліна стали новозалісяни



У напруженому, сповненому емоцій та боротьби турнірі ФК «Залісся» вперше в історії виграє турнір пам’яті майстра спорту СРСР, заслуженого тренера України Віктора Степановича Жиліна.

9 січня виповнилося 93 роки з дня народження одного з найвидатніших тренерів в історії українського футболу – Віктора Жиліна. Ще в післявоєнні роки він був одним із основних гравців київського «Динамо», граючи на правому фланзі – як, наприклад, нинішня зірка киян Андрій Ярмоленко. На один рік Жилін перебирався у Ленінград, ставши найкращим бомбардиром місцевого «Зеніта». Догравав у Ризі та київській армійській команді. Як тренер, працював із низкою вітчизняних клубів – у Вінниці, Житомирі, Кіровограді, Кривому Розі, Олександрії, Харкові, Запоріжжі, Івано-Франківську. Але останні три десятиліття свого життя (з невеликими перервами) присвятив бородянському футболу. Вивів новостворений «Машинобудівник» у число найкращих колективів фізкультури УРСР й досягнув небувалого для Київщини досягнення – виграв із бородянцями Кубок України серед КФК, за що був удостоєний звання «Почесний громадянин Бородянського району».
Віктор Степанович помер на 87-му році життя – восени 2009 року. З того часу щороку його пам’ять вшановують на Бородянщині турніром-меморіалом, фінал якого проходить саме в день іменин Жиліна. Цього року був уже сьомий зимовий турнір (не рахуючи літніх, які також часто проводяться на Бородянщині – але на всеукраїнському рівні). У попередньому груповому раунді взяли участь більше десятка колективів району, і четверо найкращих увійшли в фінальну пульку. На майданчик зі штучним покриттям біля Бородянської школи №1 вийшли гравці ФК «Бородянка», ФК «Залісся», ФК «Пісківка» та загалецької «Зорі».
Було зафіксовано такі результати:
ФК «Бородянка» – ФК «Пісківка» – 3:1 (голи: Домбровський, Грама, Гаркуша – Петрушенко)
ФК «Залісся» – «Зоря» (Загальці) – 2:0 (голи: Ващенко, Нудик)
«Зоря» (Загальці) – ФК «Пісківка» – 1:2 (Повторак – Павленко, Петрушенко)
ФК «Бородянка» – ФК «Залісся» – 0:2 (Нудик, А.Леоненко)
Тож у підсумку встановилося таке підсумкове положення команд:
Команда
В
Н
П
М’ячі
О
1
ФК «Залісся»
2
0
0
4:0
6
2
ФК «Бородянка»
1
0
1
3:3
3
3
ФК «Пісківка»
0
0
2
2:5
0
4
«Зоря» (Загальці)
0
0
2
1:4
0
На церемонії нагородження були присутні заслужений тренер України Віталій Пилипенко, голова Бородянської районної федерації футболу Володимир Шома, ветерани районного футболу Леонід Лавриненко, Анатолій Демченко, Іван Іваненко, Віктор Юрченко, Віталій Мариненко – всі вони багато років грали й працювали під керівництвом Віктора Степановича. Прибули й почесні гості – керівник Київської обласної федерації футболу Олександр Тютюн із заступником Валерієм Валерком, один із найкращих тренерів ПФЛ, учень Жиліна Олег Федорчук. Відвідали турнір фахівці зі столиці – колишній президент ФК «Борисфен» (Бориспіль) Ігор Ковалевич та керівник спортивного департаменту Міжрегіональної академії управління персоналом Мирон Ільницький.
Від обласної федерації командам дісталися м’ячі, а також приз глядацьких симпатій – Михайлові Юрченку, гравцеві ФК «Пісківка». Районна федерація вручила статуетки найкращим гравцям команд-фіналістів – Володимиру Нудику (ФК «Залісся») та Микиті Гаркуші (ФК «Бородянка»). Капітан новозалісян, їх незамінний воротар Леонід Яценко отримав з рук Віталія Пилипенка Кубок імені В.С.Жиліна.
Відзначимо, що останні три роки цей трофей не відпускали бородянці, але минулого року новозалісяни, програвши фінал, пообіцяли реваншуватися. І у них це вийшло, за що велика шана чемпіонам району. Меморіал Жиліна офіційно відкрив 2016 футбольний рік на Бородянщині. Зовсім скоро розпочнеться тривалий марафон зимової першості району з міні-футболу – традиційне масове змагання, яке незмінно користується популярністю в нашому краї.
Віктор Степанович, знаючи його, гаряче схвалював би таку ініціативність та ентузіазм районних футболістів. А також – цікаву задумку Віталія Пилипенка, який після завершення турніру запропонував фіналістам зіграти з ветеранами футболу Бородянщини, володарями Кубка УРСР. Команда вийшла у складі Віталія Пилипенка, Петра Саханди, Віктора Юрченка, Віталія Мариненка, Володимира Шоми, Олександра Лехна за моральної підтримки Івана Іваненка та іще одного екс-гравця «Машинобудівника», відомого професіонального тренера Олега Федорчука. Треба віддати належне новозалісянам, які дали бій віковим футболістам, але все ж програли – 4:5.
Діло Жиліна на Бородянщині підтримується та розвивається.
Артур Валерко.

Фото Ірини Даниленко. 





























































































































Немає коментарів:

Дописати коментар