Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

четвер, 6 лютого 2014 р.

Андрій Баранівський завершив всеукраїнську суддівську кар’єру

У весняній частині першості країни серед клубів першої національної ліги більше не працюватиме асистент арбітра Андрій Баранівський. Причина прозаїчна: вік. Він уже розміняв п’ятий десяток і не має перспективи підвищитися рангом. У такому разі арбітри поступаються місцем молодим. Це звичайний процес.
Київська обласна та Бородянська районна федерації футболу висловлюють сердечну вдячність Андрієві Баранівському за гідну роботу на всеукраїнському рівні і сподівається, що він, досвідчений арбітр, продовжуватиме сприяти розвитку народної гри на Київщині в новому статусі, ділячись своїми знаннями та досвідом з молодшими колегами-земляками.

Андрій Баранівський, арбітр національної категорії

Відомий у 80-90-х роках минулого століття бородянський футболіст, який виступав у чемпіонатах України, Польщі та Росії, взявся за свисток лише після того, як завершив ігрову кар’єру з огляду на травму.
Андрій Баранівський, арбітр національної категоріїДебют арбітра Баранівського на професіональному рівні відбувся в сезоні 2004/2005 років. 23 квітня 2005 року Андрій відпрацював асистентом арбітра на календарному матчі вищолігових дублерів «Борисфен» (Бориспіль) — «Волинь» (Луцьк) у Щасливому. Господарі програли — 2:5. Провів матч луганець Віталій Хромей, а другим асистентом був білоцерківець Євген Фещенко.
А вже з літа того ж року Баранівський став асистентом арбітра в другій національній лізі, ще за рік — у першій і, нарешті, 2010 року він вийшов на вищоліговий фаховий рівень. Прем’єра нашого земляка серед еліти припала на матч «Іллічівець» — «Металург» Зп. (6 серпня в Маріуполі), а в бригаді були також (цікавий збіг  обставин!) луганець Михайло Родіоненко та Владислав Тіпанов з Київської обласної федерації футболу.
Упродовж десяти сезонів, проведених у чемпіонаті та першостях України, Андрій Баранівський, якому минулого листопада виповнився 41 рік, відпрацював 151 офіційних матчів: 26 — у вищій лізі, 51 — у першій, 38 — у другій, 6 — у Кубку країни, 30 — в змаганнях молодіжних складів. Також працював на міжнародних матчах, у тому числі - на Меморіалі Лобановського.

Немає коментарів:

Дописати коментар