Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

понеділок, 24 серпня 2015 р.

Кубок Бородянського району 2015 року: ФК "Бородянка" виграла по пенальті


Кубок Бородянщини розіграли дві команди з райцентру

У напруженій боротьбі більш досвідчена ФК «Бородянка» здолала «Титан». Глядачі побачили чотири голи та захоплюючу серію післяматчевих пенальті.

Традиційно серпень – кубковий місяць для районного футболу. Цьогоріч команди Бородянщини також розіграли цей трофей, а фінал зіграли у переддень Дня незалежності – свята, якому присвячується розіграш Кубка району. 2015 року кубок розіграли дві райцентрівські команди – більш досвідчена ФК «Бородянка» та «Титан», який вперше в історії пробився у фінал. По ходу турніру обидві команди «всуху» переграли своїх опонентів, не пропустивши жодного м’яча. Тож було зрозуміло, що вирішальний поєдинок буде цікавим і захоплюючим.
Передувала фіналу важлива церемонія. За присутності почесних гостей президент концерну «Борекс», заслужений тренер України Віталій Пилипенко передав громаді два футбольних поля поруч з головною ареною бородянського спорткомплексу. На одному із них і проходив матч. З напутнім словом до футболістів звернулися голова Бородянської райдержадміністрації Олександр Янковий та голова Бородянської селищної ради Віктор Трухан. Були присутні заступник голови Бородянської райради Володимир Воробйов, заступник голови Бородянської селищної ради Олександр Сахарук, ветеран районного футболу Леонід Лавриненко та представник обласного футболу – заступник голови Київської обласної федерації Валерій Валерко.
Після вітання Олександра Янкового з державними святами та футбольного слова голови Бородянської районної федерації футболу Володимира Шоми гравці вийшли на поле, розпочавши боротьбу за Кубок Бородянщини. Активніше почали «титанівці». Ветеран районного футболу Юрій Бондарчук, за плечима якого більше десятка професіональних сезонів, прекрасним ударом зі стандарту відкрив рахунок. Захоплюючий обмін небезпечними моментами перервав гол «містян»: після прориву Шоми м’яч опинився у Олешка, котрий і зрівняв рахунок.Утім, після перерви Фурсенко чітким ударом з пенальті вивів вперед «Титан».
ФК «Бородянка» продовжила матч з чітким бажанням зрівняти рахунок. Це вдалося її лідеру Шомі, котрий першим зорієнтувався після відскоку при виконанні штрафного і вразив ворота суперників. У напруженій боротьбі команди не змогли змінити рахунок, однак під кінець «титанівці» залишилися у меншості. У драматичній серії післяматчевих пенальті добре проявили себе і ті, хто пробивав, і воротарі. Більш досвідчені «містяни» били чіткіше й здобули трофей. Утім, варто відзначити роботу «Титану», який стрімко завойовує авторитет в районному футболі. Організатори цієї команди Юрій Мельниченко та Віктор Пономаренко зібрали хороший колектив з перспективними районними гравцями та майстрами з інших міст (як той же Башлай – гравець, який чимало пограв на хорошому професіональному рівні). До речі, до матчу «Титан» підготував яскраві банери та прапори, а також нову форму з гербом, логотипом спонсора.
Після наради почесних гостей, представників команд та жюрі було визначено найкращих гравців. Ними стали воротарі команд – Олександр Яценко (ФК «Бородянка») та Микита Осташевський («Титан»), їм вручені спеціальні пам’ятні статуетки. Фіналісти нагороджені грамотами та «срібною салатницею» за участь у вирішальному матчі кубка, а капітан переможців Андрій Легоцький прийняв із рук почесних гостей – депутата облради Віталія Кубицького та президента концерну «Борекс» Віталія Пилипенка – Кубок Бородянського району з футболу 2015 року.
Особливо приємно, що матч відвідало чимало вболівальників, і на трибуні, як-то кажуть, «яблуку не було де впасти». Велика подяка ентузіастам районного футболу, усім учасникам Кубка Бородянщини. А футбольний сезон вирує – продовжується чемпіонат району, бере участь у чемпіонаті Київщини пісківський «Рубін» (його головний тренер Сергій Конюшенко відвідав фінал Кубка району), наші дитячо-юнацькі команди змагаються на обласному рівні. Дуже приємно, що футбол лишається відрадою для наших гравців та вболівальників і радує нас такими от матчами.

ФК «Бородянка» – «Титан» (Бородянка) – 2:2, по пенальті – 3:2
Голи: Бондарчук (7), Фурсенко (57 пен.) – Олешко (33), Шома (60).
«Бородянка» (синя форма): Яценко, Домбровський (Дещенко, 58), М.Юрченко, Романьков (Грама, 46), Давиденко, Легоцький, Саган, О.Чморик, Д.Юрченко, Шома, Олешко. Запасні: Титенко, Єрко, Пісковець, Науменко. Представник команди: Дмитро Науменко.
«Титан» (біло-зелена форма): Осташевський, Башлай, Фурсенко, Напісочний, Д.Володін, Арещенко (Єньков, 50), Бондарчук, Олексієнко (Силаєв, 65), Бадьора (Колесник, 60), С.Володін, Кузнєцов. Запасні: Ткачук, Сошко, Мороз, Винокуров. Представники команди: Юрій Мельниченко, Віктор Пономаренко.
Післяматчеві пенальті били: забили Д.Юрченко, Шома, М.Юрченко – Єньков, Кузнєцов; не забили Легоцький – Володін, Силаєв, Фурсенко.
Попередження: Башлай. Вилучення: Башлай (повторне попередження).
Судді: Василь Гаращенко, Олександр Кириленко, Петро Саханда.