Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

вівторок, 23 вересня 2014 р.

Результати 15 туру чемпіонату Бородянщини

Зверніть увагу на зміни в анонсі. "Титан" приймає "Качали" в Бородянці, а гра "Здвижівка" -"Майданівка" відбудеться в 12.00.

четвер, 18 вересня 2014 р.

Помер Валентин Нездолій

Бородянська районна федерація футболу з глибоким сумом сповіщає, що пішов із життя визначний ветеран нашого футболу, володар Кубка УРСР 1951 року Валентин Семенович Нездолій. "Валя Шарик" був улюбленцем місцевої публіки, прекрасним воротарем бородянської команди "Колгоспник", котра у післявоєнні роки заслужила авторитет не тільки в рідній області, а й на всеукраїнському рівні.

Земля вам пухом, Валентине Семеновичу!

БРФФ, відділ спорту РДА та райДЮСШ відділу освіти висловлюють щирі співчуття рідним та близьким покійного...



Останні з могікан?
Нинішній тривожний рік приніс дві великі втрати і для спортивної громадськості Бородянського району. На початку літа не стало патріарха нашого аматорського футболу, одного з найкращих виконавців легендарної команди «Колгоспник», Миколи Івановича Бузовецького, а ранньої осені, майже на день фізкультурника, близькі і знайомі провели в останню путь воротаря цієї ж команди – Валентина Семеновича Нездолія.
Не віриться, що вже не стоятиме на краю футбольного поля знайома постать Миколи Івановича, не станеться вже цього навіть тоді, коли б у Бородянку завітала сама «Барселона», а не те, що тут би проходив звичайний календарний любительський матч, яких майже ніколи не пропускав ветеран спорту.
Не зустрінеться вже ніколи по дорозі і незмінно усміхнений Валентин Семенович, який до останнього жваво цікавився і життям країни, і футбольними подіями.
Ці люди жили у дуже непростий час, доля аж ніяк не панькалася з ними, але ніколи вони не втрачали бадьорості духу, будучи оптимістами і доброзичливими людьми.
Ось які спогади збереглися від М.І.Бузовецького: «У нас були районні змагання навіть 22 червня 1941 року. Над нами літали літаки, але ми ще не знали, що почалася війна… Любили футбол у Бородянці і після війни: коли починався матч, навіть бабусі брали з дому стільчики і сідали навколо поля. На футбол приходили не лише чоловіки, навколо була маса жінок з колясками, де спали немовлята. Якщо на поїздку на матч не було грошей, то в крайньому випадку продавали порося…».
Саме на такому всенародному захопленні й зародилася команда «Колгоспник», яка грала в футбол заради футболу, а не грошей. Найбільшим успіхом «Колгоспника» була перемога в розиграші Кубка республіканської ради ДСТ «Колос» 1953 року, яка, щоправда, носила неофіційний характер. І хоча «Колгоспник» став лише фіналістом цих змагань, його гравців вітала вся Київщина, адже тоді наш регіон не міг похвалитися значними успіхами на всеукраїнській арені.
Сліди цієї команди надалі згубилися в історії, але М.І.Бузовецький та В.С.Нездолій пронесли любов до футболу через усе своє життя, мріючи, щоб цей прекрасний вид спорту по-справжньому відродився в Бородянці і користувався тут таким же авторитетом, як і в часи їхньої молодості.
Їм так і не під силу було зрозуміти, як це у великому спорті можуть грати великі гроші, адже вони заради улюбленої гри були згодні їздити на товарних поїздах і ходити зі станції по десять кілометрів пішки.
Їм до останнього було не збагнути, як це можуть бути порожніми трибуни, коли на полі грають твої рідні, близькі чи просто однокласники або колеги по роботі.
Спорт їм бачився не бізнесом, не культурно-масовим заходом, а святом для душі, крихту якого хотілося зберігати біля серця до самої смерті.
Повчитися б і нам у цих людей їхнього світлого бачення світу…
Некролог у газеті "Вперед" 

середу, 10 вересня 2014 р.

Результати 13 туру чемпіонату району + оголошення БРФФ

Увага! Дані щодо різниці м'ячів та часу початку матчів уточнені. 
 
Оголошення. 11 вересня о 18.00 у роздягальні біля штучного майданчика Бородянської СЗОШ №1 відбудеться засідання Виконкому БРФФ. До участі у засіданні запрошуються представники ФК "Титан" Пономаренко В., ФК "Пісківка-Рубін" Панчик О., ФК "Хортиця" Солодюк Д. та гравець ФК "Хортиця" Шемулянський В.

неділю, 7 вересня 2014 р.

І знову на призи Луцкова

Мальовнича Пісківка, одне з найспортивніших сіл України, гостинно прийняла юних футболістів Київщини, котрі вдруге розіграли спеціальні нагороди, надані безкорисливим меценатом з Канади.
І знову на призи ЛуцковаІгор Луцков — уродженець і вихованець Пісківки, сам хороший спортсмен у молоді роки, але передусім — небайдужа людина з особливим сприйняттям України. Близько чверть століття він мешкає за рубежем, досяг значних успіхів у бізнесі, однак основним своїм громадянським завданням визначив допомогу своїм юним землякам із Пісківки. Школа, спортивний центр, аматорські команди з боротьби, боксу, футболу та пауерліфтингу, гуртки самодіяльної творчості — все це існує на гроші Луцкова.
— Я щасливий, коли бачу пісківську молодь морально та фізично здоровою, гармонійно розвиненою, і готовий зробити задля цього навіть більше, ніж можу безпосередньо в цей час, — стверджує пан Ігор.
На традиційний турнір до Пісківки завітали юні футболісти 2002-2003 років народження з Бородянки, Ірпеня та Макарова. Ігрове дійство було винятково цікавим! А виграли головний приз рубінівці, вишколені Максимом Цапуком. Про напругу суперництва свідчить той факт, що в останньому турі господарі, програючи головному конкуренту, лише в останній п’ятихвилинці забили м’яч у ворота макарівців і саме завдяки цій нічиїй стали переможцями. Наступні місця розподілилася так: друге — Макарівський район, третє — місто Ірпінь і четверте — Бородянський район.
Урочисту церемонію закриття змагань, яку відкрив очільник об’єднаної громадської організації «Пісківка — Спортивний центр» Володимир Хомутовський, прикрасили активною участю заслужений тренер України Олександр Єжаков і багаторазовий чемпіон країни Павло Шкапенко. Знаменитий екс-динамівець та збірник національної команди, вручаючи спеціальні призи найкращим у ігрових амплуа, наголосив: «За вами — майбутнє нашої держави, тож ніколи не забувайте про тих, хто створив передумови для вашого спортивного та суто людського зростання».
Найкращими гравцями другого традиційного стали пісківський воротар Володимир Хомутовський-молодший, бородянський захисник Іван Жук, ірпінський хавбек Родіон Пастух, а також макарівські нападник Ярослав Нечипоренко та снайпер Ярослав Факторович, який забив три м’ячі.
А командам дісталися кубки, грамоти, медалі та щедрий солодкий стіл, яким зазвичай пісківці святкують гостей спортивного свята. «Ми хочемо приїхати сюди й наступного року», — зізналися дітлахи. Таки добре, що навіть в цей особливо складний час є люди, котрі словесні обіцянки-цяцянки рішуче замінили щирим золотом конкретних добрих справ.
Велике спасибі та низький уклін Вам, Ігоре Миколайовичу!

пʼятницю, 5 вересня 2014 р.

Зверніть увагу!

В рамках 13 туру, який ми анонсували напередодні, запланована раніше гра "Пісківка-Рубін" - "Вікторія" не відбудеться.