Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

неділю, 30 червня 2013 р.

Наші серед професіоналів: сезон 2012/2013


Іван Котенко ("Оболонь" - "Кримтеплиця")

28-річний вихованець бородянського футболу, котрий, нагадаємо, пройшов і легендарний динамівський академклас Павла Яковенка, у минулому сезоні виступав у першій національній лізі. На жаль, і для нього, і для київської "Оболоні" сезон вийшов дуже неоднозначним. Іван, як і більшість досвідчених гравців клубу, котрі пройшли і прем'єр-лігу, опинився у скрутному становищі - у "Оболоні" почалася управлінська криза, проблеми з фінансуванням, і в підсумку клуб припинив своє існування і знявся із професіональних турнірів (обізнані із ситуацією знають, що інвестор клубу, концерн "Оболонь", уже запустив новий проект - ФК "Оболонь-Бровар", котрий уже грає в аматорському чемпіонаті України, а незабаром стартує і в другій лізі).
Котенко зіграв лише чотири неповних матчі за основну команду "Оболоні" у першій лізі, а за "Оболонь-2" у другій лізі провів дев'ять поєдинків (забив один м'яч - у ворота "Єдності" із Плисок). Зате в Кубку України в першому ж матчі Іван забив самому "Металісту" (на фото вгорі - епізод із того матчу).
Взимку Котенко перейшов до іншого першолігового клубу - "Кримтеплиці" із Молодіжного. У складі цієї команди він відіграв 7 матчів, однак, на жаль, і цей клуб припинив існування після завершення сезону. Тож екс-гравець юніорської збірної України (11 матчів, 2 голи у 2000-2003 роках) цього літа шукає собі новий клуб.
Підсумки: 11 матчів у першій лізі, 9 матчів (1 гол) у другій лізі, 1 матч (1 гол) у Кубку України.

Микита Гаркуша ("Дніпро")

17-річний бородянець упродовж останніх років пережив чимало цікавих поворотів долі. Спочатку займався у "Зірці" та футбольній школі імені Конькова, потім - у РВУФК, за який зіграв 36 матчів у ДЮФЛ (9 голів). Весною 2012 року Микиту запросив "Металіст", і він зіграв за харків'ян три матчі у ДЮФЛ (у тому числі, проти "Динамо" та "Шахтаря"). 21 вересня 2012 року в матчі проти Таджикістану Микита дебютував і у складі юнацької збірної України, загалом зігравши там п'ять матчів і забивши Білорусі та Узбекистану.
У той час Гаркуша уже був гравцем юніорської команди "Дніпра", дебютувавши за команду U-19 у матчі проти "Шахтаря" (14 серпня 2012 року). Всього за "дніпрян" Микита провів чотири матчі, на жаль - жодного повного.
Підсумки: 4 матчі у першості прем'єр-ліги U-19.
Використано фото http://www.fcdnipro.ua/

Ігор Буряк ("Нафтан" Білорусь)

Після виступів у Казахстані 30-річний Буряк, рід котрого походить із Загальців, переїхав у Білорусь. У складі команди "Нафтан" він грає разом із земляками Чонкою та Гунчаком. Встиг провести за команду із Новополоцька уже 12 матчів. Його команда, нагадаємо, є володарем кубка Білорусі минулого року.
Підсумки: 12 матчів у білоруській вищій лізі.
Використано фото http://www.fcnaftan.com/

Денис Катрюк ("Шахтар-3")

Цей 17-літній футболіст, за повідомленням його тренерів, походить із села Мигалки. Вихованець київського футболу, він із 2008 року на контракті в донецькому клубі. В 2010 році виступав за юнацьку збірну України (10 матчів). Минулого сезону грав за друголіговий "Шахтар-3", який став третім у групі "Б" другої ліги.
Минулої осені Катрюк зіграв за "гірників" сім матчів, виходячи на заміни. У весняній частині сезону на полі не з'являвся.
Підсумки: 7 матчів у другій лізі.
Використано фото http://shakhtar.com/

Арбітраж. Андрій Баранівський (Бородянка)

40-річний Баранівський - один із найкращих лайнсменів в історії Київської області. Восени він проводив матчі прем'єр-ліги, навесні перейшов у першу лігу.
Усі матчі:
Прем'єр-ліга.
28.07.2012, 3 тур. "Іллічівець" - "Таврія" - 0:1
11.08.2012, 5 тур. "Чорноморець" - "Карпати" - 1:1
16.09.2012, 9 тур. "Таврія" - "Кривбас" - 2:0
06.10.2012, 11 тур. "Металург" З - "Волинь" - 0:3
10.11.2012, 15 тур. "Кривбас" - "Волинь" - 1:0
18.11.2012, 16 тур. "Кривбас" - "Ворскла" - 3:2
Кубок України
31.10.2012, 1/8 фіналу. "Дніпро" - "Іллічівець" - 3:2
Перша ліга
24.03.2013, 22 тур. ФК "Одеса" - "Сталь" - 1:2
29.03.2013, 23 тур. ПФК "Олександрія" - ФК "Севастополь" - 1:4
20.04.2013, 26 тур. "Геліос" - "Олімпік" - 1:2
07.05.2013, 29 тур. ФК "Одеса" - "Нафтовик-Укрнафта" - 0:1
25.05.2013, 32 тур. "Авангард" - "Титан" - 1:0
Підсумки: 6 матчів прем'єр-ліги, 1 матч Кубка України, 5 матчів першої ліги.
Використано фото http://www.referee.ffu.org.ua/
Статті по темі:
- Наші в Україні: результати півріччя
- Наші в Україні: юнацький рівень
Нагадуємо, якщо ви можете підказати нам вихованців футболу Бородянщини, які виступають на всеукраїнському (дорослому чи юнацькому рівні) - напишіть їх імена та клуби сюди.

суботу, 29 червня 2013 р.

Вітаємо Віталія Фурсу!

Сьогодні виповнюється 45 років неодноразовому чемпіону району та призеру обласних та всеукраїнських турнірів, ветерану пісківського "Рубіну" Віталію Фурсі.

З цієї нагоди футбольний клуб, увесь ветеранський корпус та широка районна спортивна громадськість шлють ювіляру найщиріші привітання та побажання щастя, здоров'я та життєвих успіхів!

пʼятницю, 28 червня 2013 р.

Максим Коржан - бронзовий призер чемпіонату Європи


Максим Коржан, учень Бородянської районної ДЮСШ, брав участь у Чемпіонаті Європи з боротьби вільної серед кадетів, що проходив у Чорногорії (м.Бар) з 15 по 24 червня, та став бронзовим призером цього турніру.
Нагадаємо, Максим - 1997 року народження, є вихованцем тренерів Миколи Васильовича Мигалюка та Дениса Сергійовича Дрондіна. Навесні цього року став чемпіоном України серед кадетів, виконав нормативи майстра спорту та виборов право брати участь на чемпіонаті Європи, де і став третім. Наступна сходинка - Чемпіонат світу, що проходитиме у Сербії.
Висловлюємо велику подяку за підтримку Максима Коржана на Чемпіонатах України та Європи голові Бородянської райдержадміністрації Єрку Г.М., директору ТОВ "Бородянське ХПП" Тимощенку П.І., голові правління ПСП "Колос" Батову Б.М., представництву ВАТ Євро-Азіатська будівельна корпорація "Євроскон".
На знімку вгорі: Максим Коржан на п'єдесталі пошани - крайній праворуч.
На знімку внизу: разом зі своїм тренером Миколою Мигалюком.

неділю, 23 червня 2013 р.

"Бровари" врятувалися від поразки у Пісківці

У черговому, 13-му турі вищої ліги чемпіонату Київської області пісківський "Рубін" на своєму спорткомплексі приймав сусідів по турнірній таблиці - ФК "Бровари". Команда-новачок вищої ліги укомплектована низкою відомих у недавньому минулому професіональних футболістів, тому протистояння очікувалося цікавим і безкомпромісним. На жаль, гості запізнилися, тому матч розпочався із півгодинним запізненням. Господарі та вболівальники чекали їх на стадіоні при досить спекотній погоді.
Уже в дебюті матчу Гагуха завершив свій фланговий прохід передачею наліво на Луцкова, Володимир виконав майстерну навісну передачу, котру ударом головою замкнув Муха - 1:0. Підопічні Віктора Юрченка володіли ігровою та територіальною перевагою й по ходу матчу неодноразово могли подвоїти рахунок. Тричі господарі виходили один на один із воротарем гостей (інколи навіть і троє на одного), однак переграти Ігора Євтушенка ніяк не вдавалося - голкіпер "Броварів" не панікував, правильно обирав позицію, тому з честю витримував численні атаки пісківців.
Суттєво позначилося на подальшій боротьбі вилучення оборонця господарів Фурсенка, котрий, рятуючи положення, вимушений був збивати суперника, котрий міг вирватися далі на оперативний простір. Гравець "Рубіна" покинув поле на 59-й хвилині (за друге попередження - перше він отримав, сфоливши на Панфілові, котрий отримав травму), і пісківській команді надалі довелося грати у меншості. У гостей після цього почали з'являтися свої небезпечні моменти, особливо пожвавив гру вихід Д.Воробея. Одного разу броварчани навіть поцілили в поперечину, хоча пісківці й володіли ігровою ініціативою. Муха, Луцков, Головко раз пораз опинялися на ударних позиціях, одного разу навіть оборонець М.Юрченко вискочив на воротаря, однак замість удару прострілив, що врятувало гостей. Але, повторимося, закріпити свою перевагу "рубінівцям" не вдалося.
А от гості, уже також граючи в меншості (їхній капітан Мирона був вилучений за фол останньої надії), зуміли-таки зрівняти рахунок. Подачу Литовченка замкнув Воробей - 1:1. Пісківці помчали повертати втрачену перевагу. Навіть Антоненко, котрий ще не до кінця вилікував травму, кинувся в бій, вийшовши на заміну. Однак часу, щоб повернути собі перемогу, нашим не вистачило. Не допомогло їм навіть друге вилучення у гостей. У підсумку - бойова нічия з броварчанами, після якої "Рубін" продовжує йти сьомим з 19 очками.
Протокол.
"Рубін" - "Бровари" - 1:1
Голи:
Муха (8) - Воробей (85).
Стадіон "Рубін". 200 глядачів. 30 градусів. Оцінка поля - 5.
Пісківка: Втюрін, Навальний, Фурсенко, Муха, Гагуха, Яцик (Антоненко, 86), М.Юрченко, В.Луцков, Домбровський (Сухомлин, 74), Головко, Козаков. Запасні: Осташевський, Володін, Єньков, Вас.Червонюк, О.Чморик.
Бровари: Євтушенко, Дібров, Янчук, Глушок, Герасименко, Мирона, Дорофєєв, Панфілов (Воробей, 46), Кушка, Лук'янець (Якимлюк, 63), Чернишов (Литовченко, 74). Запасні: Іщенко, Ситюк, Матвієнко. Тренер: Микола Логвин. Президент: Сергій Шапран.
Вилучення: Фурсенко (59, друге попередження) - Мирона (83, фол останньої надії), Воробей (90+2, друге попередження).
Арбітр: Денис Шурман (Вишневе). Асистенти: Олександр Мартищенко (Ірпінь), Артем Молчанов (Київська обл.).
Інспектор КОФФ: Олександр Кревський (Вишгород).
Нижче - фоторепортаж з матчу.

суботу, 22 червня 2013 р.

Зверніть увагу! Змінився початок деяких матчів

Відбулися деякі зміни в анонсі туру.

Матч "Немішаївські Козаки" - "Майданівка" відбудеться не в 16:00, а в 14:00, а матч "МармурСвіт" - "Здвижівка" - не в 18:00, а в 16:00.

вівторок, 18 червня 2013 р.

Результати матчів 5 туру чемпіонату Бородянщини


Бородянські футболісти помірялися силами із уманськими


У селі Сушківка, що під Уманню, за участі бородянців започатковано турнір на честь місцевого селищного голови А.П.Семенюка.
Одним із ініціаторів появи турніру, котрий поєднує Бородянщину та Уманщину, став уродженець села із сусідньої області, а нині – депутат Бородянської райради, лікар і просто хороша людина – Василь Бондар.
Виступаючи перед земляками, він зазначив, що турнір стане традиційним, а кубок – перехідним. Сподіваємося, у майбутньому футболісти наших двох районів зміцнять і розширять свої зв’язки.
Проведення турніру стало реальністю за підтримки клініки "Мать и дитя", ТОВ "Геоконтинент" та торгової марки пиво "Радой", а також, звісно, безпосередньо наших місцевих футболістів, основу яких склали представники ФК «Арсенал» на чолі з тренером Олегом Федоровичем Соколом.
Детальніше дізнатися про перипетії сушківського турніру за участі бородянських футболістів можна із відео-сюжету уманського телебачення.
Олександр Ткачук




пʼятницю, 14 червня 2013 р.

Увага! Оголошення БРФФ

У середу, 19 червня о 18.00 в приміщенні відділу освіти відбудеться нарада представників команд та засідання Виконкому БРФФ. Повістка денна: затвердження Регламенту Чемпіонату району з футболу сезону 2013 року, затвердження календаря ігор Чемпіонату 2013. Прохання до всіх представників команд сплатити внески до середи.
Явка обов'язкова.
Команда, яка не сплатила внесок, до участі в наступному турі не допускається.

середу, 12 червня 2013 р.

У Бородянці відбулася фінальна частина Чемпіонату Київської області з футболу серед команд 1996-97 р.н.


11 червня в смт. Бородянка  відбулись змагання фінальної частини Чемпіонату Київської області з футболу серед команд 1996-97 р.н. 

Змагання відбулися за підтримки голови Бородянської РДА Г.М. Єрка, президента концерна "Борекс" В.О. Пилипенка, ТОВ "Геоконтинент", ТМ "Радой".

Право виступати у фіналі вибороли команди, що перемогли у стикових півфінальних матчах Чемпіонату.
         Отже, до Бородянки завітали наступні команди:
1.      ДЮСШ Вишгородський район
2.      ДЮСШ Яготинський район
3.      ДЮСШ Бородянський район
4.      ФК «Арсенал» м. Фастів
5.      ФК «Гарт – Рось» м. Біла Церква
6.      ФК «Карат – ДЮСШ» Богуславський район.

         Згідно затвердженого положення про проведення фінальної частини змагань жеребкуванням було визначено склад групової стадії фінальної частини змагань, тож групу 1 склали команди :
1.ФК «Арсенал» м. Фастів
2.ФК «Карат – ДЮСШ» Богуславський район
3.ФК «Гарт – Рось» м. Біла Церква
До групи 2 потрапили:
1.ДЮСШ Бородянський район
2.ДЮСШ Вишгородський район
3.ДЮСШ Яготинський район

Після проведення матчів групової стадії змагань фіналу турнірна таблиця  групи 1 мала наступний вигляд:

В зв’язку з виявленням в складі команди ФК «Карат – ДЮСШ» Богуславський район гравців, чиї заявкові документи було фальсифіковано, згідно Регламенту Дитячо-юнацької футбольної ліги сезону 2012-2013 років,  команду ФК «Карат – ДЮСШ» Богуславський район було знято зі змагань.
         Отже для виявлення переможців групи 1 командам ФК «Арсенал» м. Фастів та ФК «Гарт – Рось» м. Біла Церква довелось пробити 11 –ти метрові. В серії, яких більш влучнішими виявились футболісти з м. Біла Церква.
         За підсумками групового етапу фінальної стадії змагань у групі 1 до головного фіналу потрапила команда ФК «Гарт – Рось» м. Біла Церква, право посперечатися за загальне трете місце здобули футболісти ФК «Арсенал» м. Фастів.

В матчі за трете місце вишгородські футболісти на останніх хвилинах здобули перемогу у матчі з фастівчанами 1:0 та в загальному підсумку команда ДЮСШ Вишгородського району посідає трете місце.
         У головному фіналі зустрілись футболісти ФК «Гарт – Рось» м. Біла Церква та ДЮСШ Яготинського району. Аналізуючи фінальний матч, слід зазначити, що перед його початком, білоцерківські футболісти  перебували в більш приємній ситуації ніж їх суперник. Тому, що після того, як зі змагань було знято команду ФК «Карат – ДЮСШ» Богуславський район, білоцерківчани мали змогу відпочити протягом двох годин, тоді як яготининці почали фінальний матч за 20 хвилин після виснажливого поєдинку з ДЮСШ Вишгородського району, до того ж футболісти ФК «Гарт – Рось» зіграли на гру менше.
         Саме зазначений вище факт на думку всіх фахівців став головним в остаточному підсумку фінальної гри. Перемогу з рахунком 3:0 здобули футболісти ФК «Гарт – Рось» м. Біла Церква.
         Отже остаточний розподіл місць за підсумками проведення фінальної частини Чемпіонату Київської області серед команд 1996-97 р.н. сезону 2012-2013 років наступний:
1. ФК «Гарт – Рось» м. Біла Церква
2. ДЮСШ Яготинський район
3. ДЮСШ Вишгородський район
4. ФК «Арсенал» м. Фастів
5. ДЮСШ Бородянський район

         За підсумками фіналів були визначені кращі гравці в складі кожної з команд, ними стали :
ДЮСШ Вишгородський район – Римаренко Данило
ДЮСШ Яготинський район  - Льодін Максим
ДЮСШ Бородянський район – Невмержицький Дмитро
ФК «Арсенал» м. Фастів – Кусок Віталій
ФК «Гарт – Рось» м. Біла Церква – Здебський Олександр

         Кращими в номінаціях були визнані:
Кращий воротар – Осипенко Олег (ФК «Гарт – Рось» м. Біла Церква)
Кращий захисник – Іванченко Микола (ДЮСШ Бородянський район)
Кращий півзахисник – Гриненко Артем (ДЮСШ Вишгородський район)
Кращий нападник – Торба Сергій (ДЮСШ Яготинський район)
Приз від Голови ДЮФЛКО отримав Кусок Віталій (ФК «Арсенал» м. Фастів)
Звіт та фото: ДЮФЛКО (Золотухін В.В.)