Рекомендована публікація

Фінал Меморіалу Гончаренків + результати групового турніру

четвер, 31 січня 2013 р.

вівторок, 29 січня 2013 р.

Вітаємо Володимира Шому

Сьогодні свій 50-літній ювілей відзначає голова Бородянської районної федерації футболу, член виконкому Київської обласної федерації футболу, володар Кубка УРСР В.О.Шома.

З нагоди пам'ятної дати спортивна громадськість Бородянщини й Київщини щиро вітає Володимира Олександровича, бажає йому невсипущого ентузіазму, натхнення й сил у праці на благо районного футболу, а також щастя й здоров'я, затишку й достатку, добра в родині й розуміння в житті.

З ювілеєм Вас, Володимире Олександровичу!

понеділок, 28 січня 2013 р.

Зверніть увагу!

На нашому сайті оновлені розділи Про БРФФ та Керівництво БРФФ. Ознайомитися з ними можна, натиснувши на відповідні посилання.

* * *
Представників клубів просимо в коментарях до цієї публікації надати дати народження своїх керівників, організаторів та головних тренерів. Це потрібно нам для того, щоб відзначати їх дні народження окремими привітаннями на сайтах.

Життя у спорті: Володимир Шома



Про що колись мріяв бабинецький хлопчик Володимир Шома, відомо тільки йому одному. Але вже в ті 60-і роки було видно, як самовіддано він захоплюється футболом, любов до якого юнаку передалася від батька. Першим тренером Володі Шоми був Павло Дмитрович Костецький, а по-серйозному грати він почав за бабинецький «Кристал».
Потім була служба у десантних військах, а коли Володимир демобілізувався із лав Радянської Армії, його забрав до себе у бородянський «Машинобудівник» земляк Анатолій Демченко. З цією командою у Володимира Олександровича пов’язані найкращі спогади: саме тут він став володарем Кубка УРСР серед колективів фізкультури у 1986 році, а також неодноразово ставав чемпіоном і володарем кубка області, встиг він пограти і в чемпіонаті України.
Далі невгамовний спортсмен працював адміністратором команди «Система-Борекс», директором бородянського спорткомплексу, плідно співпрацюючи із заслуженим тренером України В.С.Жиліним.
З 2004 року Володимир Олександрович очолює бородянську ДЮСШ відділу освіти, керуючи великим колективом і розвиваючи не тільки футбол, а й волейбол, вільну боротьбу, інші види спорту.
В.О.Шома – також голова Бородянської районної федерації футболу, член виконкому Київської обласної федерації футболу, неодноразово нагороджений районними і обласними освітянськими грамотами та низкою спортивних відзнак, в тім числі орденом від Футбольної Федерації України. Справу батька продовжує син Олександр – один з найкращих футболістів Бородянщини.
А розповіли ми зараз усе це тому, що 29 січня Володимиру Олександровичу Шомі виповнюється 50 років. Здоров’я, достатку, сімейного благополуччя, Вам, дорогий ювіляре і ще на довгі довгі роки незгасного ентузіазму, спрямованого на розвиток і благо районного спорту!
Любов ІВАНЧЕНКО.

суботу, 26 січня 2013 р.

Календар зимової першості з часом і місцем проведення всіх матчів

До вашої уваги - оновлений файл календаря зимової першості району з міні-футболу 2013 року з розписаними до кінця турами (час і місце проведення).

Завантажити його можна за посиланням нижче:
Kalendar mini 2013.rar 0.02 Мб

Виконком: Олександр Дяченко

 На грудневій звітно-виборчій конференції було переобрано новий склад виконкому БРФФ. Серед тих, хто дебютує в складі органу федерації, - і Олександр Дяченко. Він розповів про себе читачам нашого сайту.

- Как ты попал в бородянский футбол? 
- На самом деле я с детства в бородянском футболе. Все началось с того, что меня товарищ во втором классе привел на тренировку к Юрченко Виктору Аркадиевичу, спустя два года наш 1984 год взял тренировать Слипенко Василий Андреевич, с которым мы и прошли всю школу ДЮСШ. Играли на область, выходили с группы, ездили на финальную часть и в Рокитном заняли третье место.

В 2002 году поступил в Военный институт при КПИ (ВИТИ НТУУ КПИ) и 8 лет отдал нашим доблестным вооруженным силам Украины. В 2010 году вернулся в Бородянку и весной того года мне предложили играть на район за новый, на то время,  клуб «Виктория». В команду входили тогда выпускники ДЮСШ 1984 года (Абакумов, Буркард, Зинкевич, Миша Турок) с которыми я и начал свое возвращение в бородянский футбол ХХI века. За это хочу сказать отдельное спасибо Виктору Турку, который тогда взялся за создание той команды «Виктория». То, что у нас потом пошли разногласия, в некоторых моментах, и пришлось уйти, я думаю, что нас это только научило, а, сделав правильные выводы, еще и сделало сильней в своих решениях и подходах к тем или иным вопросам.

- Какое впечатление от соревнований, проводимых под эгидой БРФФ, что хорошего, что плохого? 
- Впечатления и вправду разные. Приятно удивляет количество команд принимающих участие в соревнованиях,  которые проводит БРФФ. Общаясь с людьми, я вижу как они переживают за свои команды и стараются  сделать, что то в своих коллективах, что бы давать местным  хлопцам возможность играть в футбол, развиваться физически и в целом быть спортсменами. Другими словами им нравиться объединять людей в коллективы ради любимой игры, футбол. По поводу вопроса «что плохого?» трудно сказать, наверное отсутствие зрителя на трибунах. Но это только начало. За время существования БРФФ была проделана немалая работа. На территории Бородянского района сейчас проводиться большое количество турниров, это порядка десяти мемориальных соревнований плюс первенство района зимнее и летнее, также турнир «Козацькі забави» и кубок района. Ставилась задача привлечь как можно больше команд участников в этих турнирах и это количество увеличилось в два раза. Сейчас к этому всему нужно прививать качество и выводить Бородянский футбол на новый уровень, чтобы людям было интересно проводить свободное время на стадионах и поддерживать свою команду.

- Что нужно изменить? 
- Учитывая основные задачи и цели БРФФ, прописанные в статуте, большая половина пунктов нацелены на развитие местного футбола и поддержку участников соревнований проводимых под  эгидой БРФФ. Так вот на эти вопросы сейчас нужно больше обращать внимание, поскольку они по важности на одной ступени с организацией. То есть, не довольствоваться тем что есть, а работать, развивать и улучшать то что уже сделано.

- В чем ты видишь возможности улучшение футбола в районе?  
- Для того что бы знать что улучшать, нужно четко понимать, что это должно быть в конечном результате. Каждая работа должна быть максимально эффективной, для этого надо привлекать как можно больше людей в работу. Другими словами, голова БРФФ не должен сам выполнять все обязанности организации, их надо грамотно распределить между членами выконкома. Например, за районные соревнования отвечают члены выконкома,  которые максимально приближенны к районным командам, это представители и главы команд. За мемориальные турниры и областные соревнования другая половина выконкома. А голова в свою очередь занимается комитетами и контролирует работу выконкома. На зимний период нужно отдельно обратить внимания. Мое мнение - лучше зимой проводить мемориальные соревнования,  короткий турнир Жилина  и по лигочемпионовской схеме  турнир династии Гончаренков. Этого на зиму с головой хватит.

- Твоя команда финишировала невысоко в чемпионате района. В чем причина? Какие задания будите ставить на ближайшие турниры?  
- Начну с того, что в чемпионате стояла задача участия. Турнирных задач перед командой не стояло, хотя после первого круга были шансы зацепиться за что то, но в межсезонье произошли некоторые изменения, которые нам и не дали такой возможности. Зато дали другую возможность, боле активно начать привлекать и работать с молодежью. Так что турнирное положение нас пока не сильно смущает. Основная задача - создать структуру команды, в которой люди на своих местах будут выполнять определенные задачи и в совокупности смогут обеспечить стабильную работу команды. Я думаю, зимний чемпионат нам ответит на вопрос сможем мы ставить турнирные задачи на летний чемпионат или нет. Проект «Арсенал» только взял свое начало и для того что бы не быть кампанией однодневкой нужно четко продумать все фундаментальные позиции и только потом начинать его постепенно раскручивать, а потом ставить задачи на районные турниры и не только.

- Кто из противников понравился? 
- «Катан» Бабинци. Молодцы, я считаю, что они заслужено взяли третье место и хочу им пожелать не останавливаться на достигнутом.

Вітаємо Петра Саханду!

Сьогодні свій день народження відзначає радник голови Бородянської РДА, багаторічний керівник районного спорту Петро Саханда.

З цієї нагоди районна федерація, ДЮСШ відділу освіти та весь спортивний актив Бородянщини вітають Петра Олексійовича із цим днем і бажають йому:

З днем народження щиро Вас вітаємо, 
Море радості бажаємо.
Будьте дужі і проворні,
По-козацькому моторні,
З хлібом щедрим на столі,
З добрим словом у душі!

понеділок, 21 січня 2013 р.

Георгія Єрка призначено головою Бородянської райдержадміністрації

Розпорядженням Президента України від 18 січня 2013 року Георгія Миколайовича ЄРКА призначено головою Бородянської районної державної адміністрації.

Бородянська районна федерація футболу, ДЮСШ відділу освіти й уся футбольна громадськість нашого краю щиро вітають Георгія Миколайовича із цією значною подією.

Нагадаємо, Г.М.Єрко був фундатором та президентом ФК "Хутір" (Бородянка) - неодноразового чемпіона та володаря кубка району, а також видним діячем БРФФ.

Результати 1 туру зимової першості


"Рубін" завершив виступи на Меморіалі Макарова

Свій останній матч пісківці програли фіналістам Кубка області.

4 тур Групи Б:
ФК Бараші (Житомирська обл.) – Діназ (Вишгород) – 0:5
Голи: Щур, 32, Шевелюк, 43, Данилюк, 53, Тієчко, 81, Рябовол, 85

Рубін (Пісківка) – Чайка (Петропавлівська Борщагівка) – 0:3
Голи: Мануйленко, 25, 55, Горнокашвілі, 90+3

Перед звітним туром Рубін зберігав непогані шанси на вихід із групи, але в складі фіналіста Кубка області, Чайки, знайшовся досвідчений Мануйленко – володар аматорського Кубка України, колишній гравець друголігових команд, забив пісковцям два голи, а Горнокашвілі встановив кінцевий рахунок. Рубін останній тур пропускає, тому – на друге місце шансів уже нема. В той же час, Діназ, що розгромив Бараші, в заключному турі розіграє путівку з володарцями.

Положення після 4 турів: Чайка – 7 очок, ФК Володарка – 6 очок, Діназ – 5 очок, Рубін – 4 очки, Бараші – 0 очків.

неділю, 20 січня 2013 р.

"Рубін" зіграв унічию з "Діназом"

3 тур Групи Б: 
Діназ (Вишгород) – Рубін (Пісківка) – 3:3
Голи: Рябовол, 14 (пен.), Шевелюк, 20, Маковка, 80 – Яцик, 28, М.Юрченко, 44, Антоненко, 58

Наша команда показала досить яскравий футбол і могла виграти, але супернику пощастило, що пісківці не реалізували кілька моментів. На жаль, травми у матчі зазнав наш напівзахисник Юрій Колесник. 

ФК Володарка – ФК Бараші (Житомирська обл.) – 2:0
Голи: Кубай, 70, Тутаров, 72

Положення після 3 турів: ФК Володарка – 6 очок, Чайка – 4 очки, Рубін – 4 очки, Діназ – 2 очки, Бараші – 0 очок. 

Матчі передостаннього, 4 туру Групи Б відбудуться завтра, 21 січня: в Лютежі в 12:00 – Бараші – Діназ; в Петропавловській Борщагівці в 13:30 – Рубін – Чайка.

пʼятницю, 18 січня 2013 р.

Помер Володимир Нерода

Пам’яті товариша :.: 15 січня 2013 року перестало битися серце одного з найвидатніших спортсменів Бородянщини минулого століття Володимира Миколайовича Нероди. Володимир Миколайович народився 8 березня 1938 року в селі Микуличах нашого району. У 1952 році закінчив Микулицьку школу і з 1954 по 1957 рік працював слюсарем Київського заводу станків і автоматів, з 1957 по 1960 рік служив у лавах Радянської Армії.

З 1961 по 1963 рік Володимир Нерода працював тренером з легкої атлетики при Бородянській райраді ДСО «Колос». З 1963 по 1968 рік навчався в Українській сільськогосподарській академії, а потім працював агрономом по захисту рослин в Бородянському районному управлінні сільського господарства і заочно навчався у педагогічному інституті на біологічному факультеті. З 1969 року Володимир Миколайович працював учителем фізкультури в Немішаївській середній школі, а з 1971 по 1995 рік – перебував в Мурманській області. З 11 січня 1999 року по 2007 рік В.М.Нерода – вчитель фізкультури Немішаївської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів. За педагогічну роботу йому присвоєно звання заслужений учитель республіки і нагороджено орденом «Дружби народів».

Володимир Миколайович Нерода був палким прихильником і пропагандистом здорового способу життя. Ще тринадцятирічним підлітком він став чемпіоном області з бігу на 800 та 1500 метрів і протягом майже двох десятиліть вважався найшвидшим серед сільських спортсменів області на цій дистанції. У 60-х роках впродовж шести років Володимир Нерода був членом збірної України з легкої атлетики. Найвищими досягненнями цього спортсмена було перше місце у Всесоюзному турнірі на честь 50-річчя утворення СРСР, друге – на чемпіонаті України з бігу на 1500 м та третє – серед студентської молоді на чемпіонаті СРСР. В 2006 році В.М.Нерода був нагороджений за перемогу в обласному конкурсі «Спорт для всіх турбота спільна».

Все своє життя Володимир Миколайович формував у учнів активну мотивацію щодо дбайливого ставлення до власного здоров’я і сам був у цьому прикладом. Під керівництвом цього ентузіаста щорічно проходили чемпіонати школи з основних видів спорту, легкоатлетичні кроси, родинні свята, які приносили користь і задоволення школярам, виховуючи з них хороших людей і гідних громадян своєї держави.

Пам’ять про В.М.Нероду назавжди залишиться у серцях його колег та вихованців, котрі прагнуть гідно продовжувати справу свого наставника. А.П.Демченко, П.О.Саханда, В.О.Шома, О.В.Кириленко, В.А.Сліпенко, П.Д.Костецький, В.П.Янчук 

"Рубін" стартував на Меморіалі Макарова

Пісківська команда стартувала на найпрестижнішому зимовому турнірі області. Уже зіграно два тури:
1 тур. ФК Бараші (Житомирська область) – Рубін – 1:2
Голи: Ординський, 35 – Антоненко, 76 (пен.), Луцков, 86
2 тур. Рубін - ФК Володарка - 2:3
Голи: Колесник, 53, 55 - Рабченюк, 77, Семеній, 82, 82 (пен.)
Календар групового турніру:
3 тур. Діназ (Вишгород) - Рубін. Лютіж, 20 січня, 12:00.
4 тур. Рубін - Чайка (П-Борщагівка). П-Борщагівка, 21 січня, 13:30.
5 тур - Рубін пропускає.
На перегляді у складі нашої команди - низка гравців.

Оновлений файл календаря зимової першості

Шановні друзі, в календарі сталися зміни. Оновлений файл завантажте за цим посиланням.

План-календар на 2013 рік

На засіданні Виконкому БРФФ було затверджено склад комісій БРФФ та план спортивно-масових заходів на 2013 рік.

План-календар можете завантажити тут.

Інформацію про склад комісій та виконком нового призову ви зможете найближчим часом переглянути у відповідних розділах нашого сайту.

Календар і положення зимової першості

На недавньому засіданні Виконкому БРФФ було затверджено зміни до Положення та календар ігор зимової першості району з міні-футболу.

Завантажити ці документи можна тут.

середу, 16 січня 2013 р.

Вітаємо Віталія Кубицького!

Сьогодні свій день народження відзначає депутат Київської облради, почесний президент ФК "Рубінова Зоря" (Загальці) Віталій Кубицький.

Бородянська районна федерація футболу, ДЮСШ відділу освіти, ФК "Рубінова Зоря" вітають Віталія Степановича із цим знаменним днем.

Шановний Віталію Степановичу! З роси й води вам!

Хокейний турнір

З початку року вже 6 разів збиралися хокеїсти Бабинців, Немішаєвого, Бородянки. І нарешті вирішили - в Бабинцях відбудеться турнір з хокею.

19.01.2013. Початок о 10:00.

Запрошуються всі бажаючі, організатори подбають про музику, кубок, медалі, грамоти, шашлик, чай, дівчата:-) і т.д. і т.і. 

Заявки та довідкова інформація по тел: 096 13-224-13. З повагою,  Андрій Купраш. 



До уваги арбітрів!

Доступний для завантаження бланк протоколів з міні-футболу.

protocolmatchamini.rar 0.04 Мб

вівторок, 15 січня 2013 р.

Вітаємо Григорія Гриценка!

ФК "Рубінова Зоря" вітає з пам'ятним ювілеєм відомого в районі лікаря Григорія Семеновича Гриценка, якого футбольна громадськість шанує за багаторічне служіння спортивній медицині.

Семенович був лікарем і в бородянських "Машинобудівнику" та "Системі-Борекс", тому ветерани цих команд також шлють йому вітання у цей день.

Григорію Семеновичу! Щастя вам, здоров'я, удачі на життєвому шляху!

На знімку: п'ятий зліва у верхньому ряду - Г.С.Гриценко разом із загалецькою командою, завжди з футболом.

пʼятницю, 11 січня 2013 р.

"Рубін" дізнався суперників на Меморіалі Макарова

Сьогодні в офісі КОФФ відбулося жеребкування XVIII Меморіалу Олега Макарова.

Свою участь в найпрестижнішому зимовому турнірі України підтвердив і представник Бородянщини - пісківський "Рубін".

За підсумками жеребкування наша команда потрапила в Групу "Б", де її суперниками стали "Чайка" (Петропавлівська Борщагівка), "Діназ" (Вишгород), ФК "Володарка" та ФК "Бараші" (Житомирська обл.).

День відкриття турніру - четвер, 17 січня. Триватиме Меморіал до 29 числа, коли й визначиться черговий володар Кубка Воротаря Республіки. 

БРФФ - у п'ятірці найкращих федерацій футболу Київщини

На виконкомі КОФФ за головування її керівника, губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка, було відзначено найкращі та найактивніші районні й міські федерації футболу столичного регіону.

Приємно відзначити, що у п'ятірку потрапила й Бородянська районна федерація футболу.

"Спеціальні дипломи за вагомий внесок у розвиток народної гри в 2012 році дісталися районним федераціям — Києво-Святошинській (голова — Валерій Чалий), Васильківській (Леонід Матушевич), Білоцерківській (Геннадій Прищепчук), Бородянській (Володимир Шома) та Вишгородській (Микола Король)", - цитуємо КОФФ.

Оголошення БРФФ з приводу зимової першості-2013

В середу, 16 січня о 17.00 відбудеться нарада Виконкому БРФФ в приміщенні відділу освіти. Явка всіх членів Виконкому обов’язкова.

Членам Виконкому, представникам команд прохання ознайомитись з Положенням про проведення чемпіонату Бородянського району з міні-футболу сезону 2013 року та надати свої пропозиції до середи, 16 січня 2013 року.

Повідомляємо, що чемпіонат розпочнеться 20 січня 2013 року, тому команди, що беруть участь у змаганнях, повинні надати до БРФФ заявки на участь та копії паспортів гравців до 16 січня.

Орієнтовний розподіл команд на групи

Перша група: 1. ФК «Бородянка», 2. ФК «Силовик», 3. ФК «Хортиця», 4. ФК «Качали», 5. ФК «Пісківка», 6. ФК «КАтаН», 7. ФК «Титан», 8. ФК «Пилиповичі».

Друга група: 1. ФК «Рубінова Зоря», 2. ФК «Залісся», 3. ФК «Клавдієве», 4. ФК «Вікторія», 5. ФК «Майдан-Арсенал», 6. ФК «Здвижівка», 7. ФК «КАтаН-2», 8. ФК «Спартак», 9. ФК «Блиставиця».

Тривалість ігор – 2 тайми по 30 хв. Беруть участь 5 польових гравців + воротар. Після отримання червоної картки гравець не пропускає наступну гру (якщо порушення не потребує розгляду КДК).

Фінальна частина чемпіонату: по 2 команди з групи зустрічаються між собою.

Polozhennya2013zym.persh.rar 0.02 Мб

середу, 9 січня 2013 р.

Віктору Жиліну - 90

Сьогодні виповнюється 90 років від дня народження Віктора Степановича Жиліна - видатного радянського й українського футболіста та тренера, котрого ще за життя справедливо нарекли Патріархом вітчизняного футболу.

Уродженець Таганрога, земляк Антона Чехова та Фаїни Раневської, Вітя Жилін свої молоді роки провів у тяжкий воєнний час. А уже в перші післявоєнні роки молодого правого крайнього воронежського "Динамо" помітили в столиці радянської України, й із того часу життя його було пов'язане з Україною.

Він провів кілька яскравих сезонів у київському "Динамо", 1949 року, не будучи центрфорвардом, зміг стати найкращим бомбардиром команди за підсумками сезону. На жаль, далі майже повний сезон пропустив через травму, проте знайшов у собі сили повернутися в футбол. Дуже вдало провів сезон 1951 року в ленінградському "Зеніті" й заслужив повернення в київське "Динамо".

1952 року в експериментальному сезоні, граючи поза рідним містом, наші динамівці завоювали срібні медалі чемпіонату СРСР (у ті роки - найвище досягнення для флагмана українського футболу). Саме за це звершення Жилін отримав звання майстра спорту. Але, на жаль, далі був змушений залишити команду, яка стала рідною. Багато фахівців запевняло - достроково...

Догравав Віктор у київській армійській команді та ризькій "Даугаві", а далі став молодим тренером - почав працювати в Києві, а згодом став біля витоків вінницької команди майстрів - новоствореного "Локомотива". Він займався комплектацією складу, а згодом очолив команду у якості старшого тренера. З цією командою Жилін підкорив футбольну Україну. Досить швидко він став заслуженим тренером УРСР. Надалі в тренерській долі Степановича були харківський "Авангард" та одеський "Чорноморець", запорізький "Металург" та криворізький "Кривбас", кіровоградська "Зірка" та івано-франківський "Спартак", житомирський "Автомобіліст" - усіх команд не перелічити, і в кожній із них Жилін намагався створити боєздатний колектив, дати дорогу молоді. Недарма під керівництвом Жиліна виступали майбутні зірки - Леонід Буряк, Віктор Прокопенко, Семен Альтман, Валерій Поркуян, Іван Яремчук і багато-багато інших.

Здавалося, ненадовго він зупиниться в Бородянці, прийнявши новостворений аматорський колектив - "Машинобудівник". Однак доля мала свої плани - під керівництвом Віктора Степановича бородянці неодноразово вигравали обласні трофеї, а 1986 року - першими із Київської області - виграли Кубок УРСР серед КФК.

Жилін кілька разів полишав команду, однак неодмінно повертався. І "Машинобудівник", ставши "Гартом", а затим - "Системою-Борекс", крокував під керівництвом свого тренера. Із аматорів - через третю й перехідну ліги - до другої ліги. А 2002 року 79-річний Жилін вивів команду екскаваторників до першої національної ліги, де приніс їй перші перемоги...

...Віктор Степанович не є корінним бородянцем, навіть більше - не є уродженцем України. Однак недарма його й зараз згадують добрим словом у Вінниці, Житомирі та інших містах, де йому доводилося попрацювати. А в нашому місті Жиліна нагородили званням Почесного громадянина. Навіть ті, хто не розбирався в футболі, знали - он по вулиці йде з улюбленим ротвейлером Азою тренер Жилін, він відома й шанована людина...

Віктора Степановича не стало на Покрову 2009 року, український футбольний бомонд дізнався про його смерть в далекій Андоррі, де кількома хвилинами раніше наша національна команда переграла місцеву збірну.

Жилін був людиною, безмежно відданою улюбленій справі - футболу. До останніх своїх днів переживав за усі без винятку вітчизняні команди в єврокубках, телетрансляції дивився, тільки прийнявши заспокійливе, і обов'язково робив помітки в робочому блокноті, розставляючи гравців за різними тактичними схемами й крокуючи нога в ногу з сучасним футболом.

По всій Україні віддають Степановичу шану десятки людей, котрі можуть назвати його своїм вихованцем. У Бородянці, що стала рідною його серцю, і зараз працюють на благо місцевого футболу його колишні підопічні - Володимир Шома, Віктор Юрченко, Анатолій Демченко, Іван Іваненко, Віталій Мариненко, Віталій Пилипенко та багато інших.

90-річчя Патріарха українського футболу Бородянська районна федерація футболу вшанувала традиційним, IV за ліком зимовим турніром. Виграла його ФК "Бородянка", у складі якої ще й досі грають футболісти останнього Жилінського покоління. Ті, хто ще застав Діда Степановича, хто пам'ятає, як він метався у технічній зоні поруч з тренерською лавою, а в будні дні прогулювався центральною райцентрівською вулицею, галантно вітаючись з місцевими жителями - футбольними й не дуже, але рідними його душі...

Детальніше про футбольне життя В.С.Жиліна можна прочитати у біографічній книзі про нього, у статті спецпроекту "Своя рубашка" сайту Football.ua (частина 1, 2), а також на Вікіпедії.

неділю, 6 січня 2013 р.

Меморіал Жиліна виграла ФК "Бородянка"

Напередодні 90-річчя майстра спорту СРСР, заслуженого тренера УРСР В.С.Жиліна на Бородянщині провели традиційний зимовий турнір пам'яті видатного діяча українського футболу.

Цьогоріч турнір пам'яті Віктора Жиліна зібрав 8 найкращих команд Бородянщини, котрі провели відбірковий турнір у двох групах. У Здвижівці найкращими виявилися футболісти ФК "Бородянка", у Бородянці - пісківського "Рубіну".

Вони дісталися до фіналу й розіграли Кубок Жиліна в захоплюючому вирішальному поєдинку. Основний час матчу переможця не виявив - 0:0, і командам довелося бити післяматчеві пенальті. У підсумку точнішими виявилися футболісти ФК "Бородянка", котрі й виграли головний трофей турніру.

На церемонії нагородження до присутніх звернулися відомі діячі районного футболу І.П.Іваненко та А.П.Демченко, котрі під керівництвом В.С.Жиліна стали володарями Кубка УРСР 1986 року. Також напутнє слово районним футболістам сказав радник голови Бородянської РДА П.О.Саханда. А куратор суддівського корпусу районної федерації О.І.Романьков вручив відомому бородянському арбітру Андрію Баранівському відзнаку Київської обласної федерації футболу.

Після цього фіналістам турніру, пісківському "Рубіну", було вручено грамоту, а переможцям - ФК "Бородянка" - головний кубок Меморіалу Жиліна. Яскравим футболом відзначили районні футболісти день пам'яті Патріарха українського футболу - Віктора Жиліна. 


uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com  uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com uaimage.com